Суспільство

Після Корабельного та Соляних мерія Миколаєва тепер обіцяє велодоріжки на Намиві

У Миколаєві знов підписали меморандум про створення велосипедного маршруту

Цей материал також доступний

Миколаївська міська громада здобула перемогу у відкритому конкурсі “Велогромади” та отримає можливість безкоштовної розробки проєкту велосипедного маршруту. Офіційний меморандум між організаторами конкурсу та Миколаївською міською радою було підписано 4 квітня 2024 року, у присутності мера Олександра Сєнкевича та інших посадових осіб міської адміністрації. У конкурсі брали участь 10 територіальних громад з 8 областей України, які представили 10 велосипедних маршрутів.

Миколаївська громада виграла, запропонувавши веломаршрут від кінця проспекту Центрального і по мікрорайону Намив. Цей маршрут отримав найбільшу кількість балів від незалежного журі.

Проєкт буде розроблений протягом наступних двох місяців командою Bike City consulting, після чого буде наданий міській раді на погодження поліції та для затвердження виконкомом. Відповідно до умов конкурсу, громада може реалізувати веломаршрут на 100% у 2024 році або на 50% у 2024 та 2025 роках.

“У вас дуже цікавий маршрут. Він відповідає принципам сталої мобільності, сполучає віддалений житловий масив з центром міста. Плюс він цікавий тим, що там є світлофорне та кільцеве регулювання, треба впорядкувати паркування і, звісно, облаштувати саму велосипедну мережу. Також маршрут максимально близький до рекреаційної точки Миколаєва – набережної Південного Бугу. Це дозволяє використовувати його у вихідні дні як рекреаційний, а в будні – як міській”, – сказав керівник Bike City consulting Станіслав Клименко.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич відзначив, що обрана локація є дуже зручною та забезпечить безпечне пересування велосипедистів по місту. Проект врахує всі нюанси та деталі маршруту, зокрема оминання великих мікрорайонів та сполучення з центром міста.

Підписанню меморандуму передувала робоча зустріч, на якій були обговорені деталі маршруту та ділянки, які потребують особливої уваги, учасниками зустрічі були представники міської адміністрації, патрульної поліції та Bike City consulting.

Нагадаємо, ми писали: «Первая в городе велодорожка появится в Корабельном районе», — пообещал Сенкевич на встрече с жителями еще в 2017 году.

Також повідомлялося:

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button