СуспільствоТема дня

У Миколаєві планують розширити Херсонське шосе та облаштують велодоріжку

Тільки на розробку проєкту з реконструкції дороги витратять 3 мільйони гривень

Цей материал також доступний

У Миколаєві планують реконструкцію дороги вздовж Херсонського шосе. Усі роботи збираються завершити до кінця 2024 року.

Про це у коментарі «НикВести» повідомив заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Артем Сапожник.

Наразі департамент оголосив тендер на розробку проєкту з реконструкції 3,3 кілометра дороги вздовж Херсонського шосе за 3 мільйони гривень. Після розробки проєкту департамент оголошуватиме новий тендер — вже на виконання робіт з ремонту вказаної дороги, пояснив Артем Сапожник.

— Відповідно до умов закупівлі, проєктування відбуватиметься до кінця лютого 2024 року. Тільки після цього ми будемо розуміти орієнтовну вартість. Щодо реалізації, то враховуючи, що проєкт ми плануємо отримати у лютому або на початку березня, то ми одразу й розпочнемо його реалізацію. Реалізувати ми його плануємо жо кінця 2024 року, — пояснив він.

Артем Сапожник також додав, що роботи з реконструкції передбачають розширення дороги до чотирьох смуг, встановлення світлофорних об’єктів, облаштування велодоріжки, перенесення вже існуючої тролейбусної контактної лінії, а також дорожню розмітку та зовнішнє освітлення.

— Я гадаю, що миколаївці, які проживають у місті, бачать стан цієї дороги. Враховуючи, що Херсонське шосе — це дорога, зокрема й на Херсон, то вона знаходиться сьогодні в занедбаному стані: як покриття дороги, так й її архітектурне облаштування є застарілим й таким, що потребує повної реконструкції. Саме тому у рамках цього проєктування передбачена реконструкція з розширенням дороги до чотирьох смуг, велосипедна доріжка, яка відповідає діючим ДБН, облаштування тротуару та тротуарного покриття. Сюди також входить перенесення або реконструкція вже існуючої тролейбусної контактної лінії, облаштування світлофорних обʼєктів на двох ділянках: перетин вулиць Херсонське шосе й Свиридова та вулиць Херсонське шосе та Космонавтів. Там зараз є світлофор, але ми кажемо за його вдосконалення вбо можливе перенесення. Це, відповідно, й дорожня розмітка, зовнішнє освітлення. Фактично, цей проєкт передбачає не реконструкцію лише дороги, а комплексну реконструкцію, яка надасть яскравий вигляд одній з основних вулиць Миколаєва, — пояснив Артем Сапожник.

Нагадаємо, ми писали: «Первая в городе велодорожка появится в Корабельном районе», — пообещал Сенкевич на встрече с жителями еще в 2017 году.

Також повідомлялося:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button