Суспільство

У Корабельному вже зробили? Мерія Миколаєва за мільйони хоче зробити велодоріжки в Соляних

Лише проектна документація може коштувати 2 мільйони

Цей материал також доступний

Департамент ЖКГ Миколаївської міської ради оголосив тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації для капітального ремонту тротуару по пр. Героїв України (непарна сторона) від Інгульського мосту до Тернівського кільця, про що йдеться у даних, які опубліковані в системі публічних закупівель ProZorro. Очікувана вартість робіт складає 2 млн грн, а переможець має надати документи до 29 лютого 2024 року.

У технічному завданні майбутньому розробнику надали основні архітектурно-планувальні вимоги і характеристики об’єкта будівництва. З-поміж іншого планується облаштування тротуарної частини з жорстким покриттям (бетонна плитка 80 мм) шириною 2,5-3,0 метри, пандусів, вимощених бетонною плиткою 80 мм, звукових та візуальних елементів для забезпечення безбар’єрного безпечного середовища. Також передбачається інклюзивність будівель і споруд, а саме – пішохідні переходи через проїжджу частину мають бути з бетонної плитки товщиною 80 мм, висота люків оглядових колодязів буде скорегована.

Крім цього, планується облаштувати 2-сторонню велодоріжку із спеціальним жорстким покриттям шириною 2,5 метри, організувати місця для паркування велосипедного транспорту біля зупинок громадського транспорту та громадських закладів з нанесенням символіки міської айдентики (відповідно до графічних матеріалів брендбуку “Миколаїв- місто на хвилі”), влаштувати розділювальні смуги в 3 метри між велодоріжкою/тротуаром і проїжджою частиною, мінімум 0,25 метри між велодоріжкою та тротуаром.

Нагадаємо, ми писали: «Первая в городе велодорожка появится в Корабельном районе», — пообещал Сенкевич на встрече с жителями еще в 2017 году.

Також повідомлялося:

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button