Суспільство

У Миколаєві облаштують нові смуги для велосипедистів

У поточному році облаштують велосмуги у трьох локаціях

Цей материал також доступний

У Миколаєві триває розвиток велосипедної інфраструктури. У рамках цієї роботи поточного року облаштують велосмуги у трьох локаціях. Про це стало відомо під час зустрічі першого заступника міського голови Віталія Лукова з представниками велосипедного руху та громадських рад, повідомляють в Миколаївській міській раді.

Як розповів Віталій Луков, інфраструктуру для шанувальників цього виду транспорту розвивали ще до повномасштабного вторгнення росії. Так, велосмуги з’явилися на частині вул. Соборної та вул. Великої Морської.

Поточного року продовжують створювати умови для велосипедистів. Наразі виконують роботи, які не потребують значних коштів – на визначених дорогах встановлюють відповідні знаки та наносять розмітку. Наприклад, нещодавно продовжили велосмугу на вул. Соборній.

Найближчим часом такі роботи виконають ще на трьох магістралях. Йдеться про вул. 2 Набережну, вул. Троїцьку, від вул. 2 Набережної до вул. Космонавтів, а також вул. Електронну, ділянка від вул. Янати до вул. Космонавтів.

На вул. Троїцькій вже почали облаштовувати смугу для велосипедистів. На інших локаціях це відбудеться трохи пізніше.

Як розповів Віталій Луков, наступного року міська влада планує розпочати ще один проєкт. Він передбачає облаштування велосмуг в мікрорайонах Тернівка та Північний. Це перший етап. Загалом же є намір створити великий велосипедний маршрут, який би йшов з Тернівки до парку Дубки, проходячи при цьому через центральну частину міста.

Все це короткострокові цілі. А є і стратегічні.

«Наразі міська влада готує підґрунтя для повоєнної відбудови. Іноземні фахівці розробляють для Миколаєва Майстер-план. Це комплексний документ, у якому, окрім іншого, передбачать розбудову велосипедної інфраструктури по всьому місту», – зазначив Віталій Луков.

Раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Как раз то,_ САМОЕ ВРЕМЯ ! Велодорожки помогут нам выжить в наше не легкое время ! А с водопроводом все в порядке в Николаеве наверно ? Похоже носить баклажками _это норма .,а Чего обращать внимание на это ,горожане платят же за ВОДУ ПЕТЬЕВУЮ ,а не из лужи ,главное ,---что хоть не воняем УНИТАЗ есть .чем смыть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button