Економіка

МГЗ нарешті перейшов у власність Фонду держмайна

Статутний капітал піприємства складає 1 мільярд 524 мільйона 126 тисяч 720 гривень

Цей материал також доступний

Україна завершила націоналізацію ТОВ “Миколаївський глиноземний завод”, яке раніше належало росіянину Олегу Дерипасці. Відтепер одне з найбільших у Європі підприємств кольорової металургії повністю прейшло у власність Фонду державного майна України. Про це повідомляється в аналітичній системі Contr Agent та в Опендатабот.

З 19 березня 2024 року Фонд державного майна України став єдиним засновником Миколаївського глиноземного заводу. Директором МГЗ залишився Віктор Кожевніков.

Раніше корпоративні права Миколаївського глиноземного заводу належали компаніям «Алюміній України» та «Гуардон Україна». Зараз ці компанії виведені з переліку засновників, а їхні корпоративні права також націоналізовані та передані у власність Фонду державного майна.

Протягом останніх двох років Миколаївський глиноземний завод перебував під арештом, а його робота була призупинена. За цей період підприємство втратило більшість своїх працівників, і ті, хто залишився, переважно зайняті охороною та обслуговуванням шламових полів.

Наразі статутний капітал піприємства складає 1 мільярд 524 мільйона 126 тисяч 720 гривень.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button