СтаттіСуспільствоТема дня

Створено петицію про звання Героя для Олександра Янцена з Корабельного району

Микола Матіюк закликає зібрати підписи до 7 квітня: в цей день 10 років тому О. Янцен разом з іншими патріотами відстояли Миколаїв, розігнавши проросійський табір в центрі міста

Цей материал також доступний

19 березня 2024 року миколаївці створили петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Олександру Янцену, який мешкав у Корабельному районі. Автор даної петиції – Лілія Полковниченко. Рідні та близькі простять усіх миколаївців підтримати та підписати звернення.

Старшиий лейтенант Янцен Олександр Юрійович народився 20 травня 1969 року, станція Щербакти Щербактинського району, Павлоградської області. Український громадський діяч, активіст миколаївського Євромайдану, член Народного Руху, член «Вітовського українського товариства», лідер Миколаївського Народного ополчення під час подій навесні 2014 року, 7 квітня керував ліквідацією прорашистського антиукраїнського табору, що був розташований навпроти будівлі Миколаївської обласної адміністрації.

“Мав два довгострокові відрядження до зони АТО з початку 2014 року, старший лейтенант, в 2020 році нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни». Безкомпромісний борець з адептами «руzzкого міра», з першого дня став на захист Миколаєва від навали рашистського війська, записавшись добровольцем в 73 морський центр спеціального призначення.

Загинув 26 лютого 2022 року при обороні Миколаєва”, – зазначають в петиції.

Збір підписів триває, до завершення залишилося 92 дні. Підписати петицію можна за посиланням.

Звернувся 20 березня до миколаївців підтримати петицію активний миколаївець, колишній директор Миколаївської загальноосвітньої школи № 1 імені Олега Ольжича, яка разташована в Корабельному районі Микола Матіюк:

“Дорогі мої Сестри й Брати – рідні Українці!

Сьогодні в Міжнародний День Щастя я від усього свого серця й звичайної своєї української душі щиро та тепло поздоровляю всіх вас з цим прекрасним і надзвичайно неповторним простим і, чисто по-людськи, добрим та світлим святом!

Звісно що тепер, як ніколи, всім Людям і у всьому цивілізованому світі так хочеться найбільшого Щастя – ПЕРЕМОГИ над диким ворогом-ординцем!
Ми всі добре усвідомлюємо, що таке Переможне Щастя, здобувається тільки завдяки нашим рідним найкращим і патріотичним захисникам-воїнам, які заради цього віддають найдорожче – свої життя! Герої не вмирають!

Прошу вас, дорогі мої, пітримати своєю участю – безпосереднім власним підписом, нашу петицію на ім’я Президента щодо присвоєння Почесного звання Героя України, унікальній особистості, – ЯНЦЕНУ ОЛЕКСАНДРУ ЮРІЙОВИЧУ (посмертно).

Переконаний, що разом ми повинні зробити все для того, щоб під цим зверненням до керманича держави постало не менше 25 тисяч підписів наших небайдужих громадян, що й буде дієвим підгрунтям для достойного вшанування одного з найкраших Синів-Героїв нашої України-Матері!

Прошу Тебе, Подруго/Друже, долучися до цієї справи сам/а і посприяй, аби твої однодумці – близькі й далекі, аналогічно поставили свої підписи під Петицією!
Вірю, що разом ми зможемо зібрати означену кількість підписів до 7 квітня – Всеукраїнського Дня боротьби з сепаратизмом (десята річниця якого виповнюється цього 2024 року), так як Янцен Олександр ще й був тоді безпосереднім очільником народного спротиву й нищення ворожого “руського міра” в Миколаєві навесні 2014року

Разом ми сила! Час пішов і збір підписів триває!

З повагою, надією та добром – Микола Матіюк”, – йдеться в зверненні.

Нагадаємо, раніше повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button