ЕкономікаСуспільствоТема дня

МГЗ "завис у повітрі"? Відомства посилаються один на одного

Отримано відповіді на інформаційні запити

Цей материал також доступний

Скоро пройде рік, як Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду України остаточно ухвалила рішення стягнути на користь держави Миколаївський глиноземний завод. Виявляється, від застосування санкцій до реалізації активів – довгий шлях.

Фонд державного майна України (ФДМУ) та Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), відповіли на запити редакції «Корабелів.Інфо» стосовно управління активами ТОВ “Миколаївський глиноземний завод”, які були арештовані за рішенням Шевченківського районного суду міста Києва від 13.07.2022 №761/12726/22.

Згідно з ухвалою Шевченківського районного суду від 13.07.2022, встановлено порядок зберігання речових доказів у кримінальному провадженні, зокрема корпоративних прав МГЗ, що передані Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Агентство зазначило, що відповідно чинного законодавства, управління активами включає їх реалізацію або передачу в управління. Однак, активи, які були передані в управління АРМА, стягнуто в дохід держави відповідно до ухвали Вищого антикорупційного суду від 16.02.2023 №991/265/23.

“Варто зауважити, відповідно до частини третьої статті 51 Закону України «Про санкції», рішення суду про застосування санкції, передбаченої пунктом 11 частини першої статті 4 цього Закону, в день набрання ним законної сили надсилається Фонду державного майна України для визначення порядку та способу його виконання.

Активи, щодо яких ухвалено рішення про застосування такої санкції, підлягають передачі Фонду державного майна України протягом п’яти робочих днів з дня набрання законної сили вищезазначеним рішенням суду”, – йдеться у відповіді Національного агентства.

Тож, у лютому 2024 року АРМА наголосило, що не є розпорядником інформації, запитуваної в журналістському запиті, і рекомендувало звернутися до Фонду державного майна України для отримання детальнішої інформації.

В свою чергу, Фонд держмайна 1 березня 2024 року рекомендує “Корабелів.Інфо” звернутися до АРМА для отримання більш детальної інформації з приводу поставлених питань щодо управління активами ТОВ “Миколаївський глиноземний завод”.

У той же час зазначається, що наразі ФДМУ розпочав процедуру державної реєстрації корпоративних прав МГЗ. Після внесення запису до Єдиного державного реєстру, будуть вжиті відповідні управлінські заходи.

Фонд державного майна України обіцяє надати додаткову інформацію про ситуацію на МГЗ після виконання відповідних реєстраційних дій.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button