ПолітикаСуспільство

Ексвласник МГЗ оскаржує запровадження проти нього санкцій Австралії

Повідомляє The Canberra Times

Цей материал також доступний

Ексвласник Миколаївського глиноземного заводу Олег Дерипаска бореться за відміну введених проти нього санкцій в австралійському Федеральному суді, де його інтереси представляє ексгенпрокурор Австралії Крістіан Портер, – повідомляє газета The Canberra Times.

Рішення про запровадження санкцій щодо бізнесмена ухвалила екс-міністр закордонних справ Маріс Пейн у березні 2022 р. на підставі можливих «тісних зв’язків» Дерипаскі з президентом росії володимиром путіним. Для Дерипаски було заборонено в’їзд на територію Австралії, а також можливість отримання прибутку від участі в компанії Queensland Aluminium.

Дерипаска звернувся до Федерального суду Австралії з проханням переглянути та скасувати це рішення. Він стверджує, що австралійський уряд перебував, зокрема, під впливом санкцій з боку інших країн-однодумців (США, Канада та Великобританія), відмови Верховного суду США у розгляді апеляції на введені у 2018 році персональні санкції.

Портер визнав, що Дерипаска займав чільне місце у російській гірничодобувній та енергетичній промисловості, проте заявив, що цей факт не є законною підставою для запровадження санкцій.

Нагадаємо: Олег Дерипаска – засновник алюмінієвої компанії “Русал” (який належав і МГЗ) – найбільшого виробника та експортера алюмінію в росії.

Раніше ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button