ПригодиСуспільство

Війна спричинила сплеск захворюваності на туберкульоз: ліки в Миколаєві надаються безкоштовно

Миколаївців закликають вчасно звертатись по медичну допомогу

Цей материал також доступний

Україна зіткнулася зі зростанням захворюваності на туберкульоз, що є невтішною тенденцією, але, на жаль, вкрай прогнозованою у зв’язку зі складною ситуацією в країні через війну.

Начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міськради, Ірина Шамрай, підтверджує цю обставину, висловлюючи стурбованість у програмі “Діалог” на ТРК “МАРТ”, повідомяє 20 березня 2024 року пресслужба міськради.

Вона зазначає, що воєнна ситуація в країні, зокрема паніка, переїзди мешканців, та умови життя на передовій, сприяли поширенню цього захворювання.

“Іде повномасштабна війна, люди сиділи в підвалах, паніка, неймовірний страх, переховування, багато людей залишили свої домівки, можливо, недостатність харчування була. Наші Збройні Сили — хлопці, які сидять в окопах, там вони мають взагалі несприятливі умови для щоденного перебування. Тому, звичайно, це захворювання підняло голову в таких особливо критичних періодах розвитку суспільства, в яких сьогодні перебуває Україна”, – пояснює Ірина Шамрай.

Варто відзначити, що рання діагностика та лікування є ключовими чинниками у боротьбі з туберкульозом. Ірина Шамрай закликає до вчасного звернення за медичною допомогою, особливо у випадках тривалого кашлю, який тримається два тижні.

“Сьогодні дещо помінялись підходи до лікування цього захворювання: пацієнт може розпочати й завершити лікування амбулаторно, в залежності від стадії та тяжкості перебігу захворювання”, – додає вона.

Важливо також зазначити, що всі ліки, необхідні для лікування туберкульозу, надаються пацієнтам безкоштовно.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button