Пригоди

У всіх районах Миколаєва та області: за добу - 9 пожеж в екосистемах на понад 13 га

В області продовжується спекотна погода, а отже й надзвичайна пожежна небезпека

Цей материал також доступний

Згідно з прогнозом синоптиків, у Миколаївській області продовжується спекотна погода, а отже й надзвичайна пожежна небезпека (5 клас), про що повідомляє Головне управління ДСНС України у Миколаївській області. Саме в такий засушливий період екосистема найбільш вразлива до пожеж. Переважна більшість займань на відкритих територіях виникають внаслідок людської недбалості та необережного поводження з вогнем. Як результат, збільшення кількості пожеж сухостою.

Так, лише за минулу добу, 16 серпня 2023 року, на території Миколаївської області зареєстровано 9 випадків загорянь сухостоїв, сміття, чагарників та хвойного настилу. Вогнем було охоплено понад 13 га. Причиною займань слугувало необережне поводження з вогнем.

Пожежі приборкували понад 30 вогнеборців з усіх районів області та м. Миколаєва, залучено 10 одиниць спецтехніки. Додатково залучались вогнеборці місцевої пожежної охорони с. Тридуби та Галицинівського загону місцевої пожежної охорони. В Казанківській територіальній громаді підвіз води забезпечувало сільськогосподарське товариство з обмеженною відповідальністю “Відродження”.

Під час пожежі хвойного настилу на території Матвіївсько-Баловнянського лісового урочища співробітники філії “Миколаївське лісове господарство” ДП “Ліси України” використовували пожежний модуль для ліквідації займання. Спільними зусиллями з вогнеборцями 1 державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Миколаївській області пожежу площею 0,6 га вдалось швидко приборкати.

“Головне управління ДСНС України у Миколаївській області знову звертається до усіх громадян! Будьте свідомими, не порушуйте правил пожежної безпеки. Навіть невелике згорання при сухій та вітряній погоді може сягнути значного масштабу та завдати чималих матеріальних втрат. Якщо ж ви стали свідком пожежі – негайно повідомте за екстреним номером Служби порятунку 101!”, – йдеться у повідомленні.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button