ПригодиТема дня

Викрадений з націоналізованого МГЗ метал вдалося повернути підприємству, - прокуратура

За вчинені крадіжки чотирьом фігурантам загрожує до 12 років ув’язнення

Цей материал також доступний

Управління карного розшуку обласного главку поліції та поліцейські відділення поліції № 4 Миколаївського районного управління за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури викрили протиправну діяльність зловмисників, які здійснювали крадіжки металевих виробів на загальну суму майже 4,5 млн грн.

Про це повідомляють 9 травня 2024 року пресслужба обласної прокуратури та відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Четверо мешканців Миколаєва в серпні 2023 року за попередньою змовою розробили злочинну схему з метою вчинення крадіжок металевих виробів із території підприємства, яке на період воєнного стану практично не функціонувало. Зловмисники викрадали металеві вироби, перевозили на автомобілі та збували у місцях прийому металобрухту. Після чого ділили між собою виручені кошти.

Також, завдяки скоординованим діям правоохоронців, вдалося встановити місце знаходження та повернути підприємству майже все викрадене майно.

Слідчі поліції детально дослідили справу і зібрали достатньо доказів, щоб підтвердити причетність чотирьох осіб до злочинів передбачених чч. 4 та 5 ст. 185 Кримінального кодексу України. Після завершення досудового розслідування обвинувальний акт було передано до Миколаївської окружної прокуратури для подальшого розгляду в суді.

Фігурантам справи загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше, ми писали: Масштабні крадіжки з націоналізованого МГЗ: метал вивозять вантажівками

Як прокоментував цей інцидент один із миколаївців:

“Под следствием охрана НГЗ. Нач.кар, помощник нач.кара и 4 охранников.
Официально организатор нач.кар + его помощник, им светит по 15 лет. Были обыски и вопросы к бывшему работнику ДЗР, фамилия на З., Но его походу отмазали.
СБУ вышла на всех к вечеру второго дня, после обнаружения вскрытия склада и вывоза ТМЦ.
Повязали смену охраны 01.09.23 утром на разводе.”

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button