ЕкономікаПригодиСтаттіСуспільствоТема дня

Пенсійний фонд вимагає борги з націоналізованого МГЗ

Наразі в судах розглядаються декілька справ щодо погашення заборгованості СЦ "Металург" на 5,8 млн грн

Цей материал також доступний

6 травня 2024 року об 11:30 Миколаївський окружний адміністративний суд (суддя Мельник О.М.) проведе підготовче засідання по справі №400/2676/24, в якій Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області позивається до боржника – Товариства з обмеженою відповідальністю “Сервісний центр “Металург” (є підрозділом Миколаївського глиноземного заводу) щодо стягнення з СЦ 1 974 103,74 грн.

Інша справа (№400/8022/23, суддя – Лісовська Н.В.) – стосовно боргів ТОВ “СЦ “Металург” перед Головним управлінням Пенсійного фонду України в Миколаївській області – стосувалася стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за Списком №1 та Списком №2 (особливо важкі та важкі умови праці), за період з 01.04.2023 по 31.05.2023 року в сумі 1 438 217,18 грн.

В обґрунтування своїх вимог ПФ посилався на те, що ним виплачується пільгова пенсія колишнім працівникам СЦ “Металург”, але останній не відшкодував витрати по виплаті та доставці пенсій за квітень-травень 2023 року.

ДОВІДКА: Частиною 2 Прикінцевих положень Закону №1058 встановлено, що пенсійне забезпечення осіб, які працювали або працюють на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці за списком №1 та на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком №2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабміном України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди.

09.08.2023 р. відповідач СЦ “Металург” у цій справі подав відзив на позовну заяву, в якому довів до відома, що виконує свої зобов’язання перед позивачем, однак банк повернув платіжне доручення без виконання у зв’язку відсутністю коштів на рахунку. Відповідач просив відстрочити виконання рішення строком на шість місяців.

14.08.2023 р. позивач подав відповідь на відзив, в якій заперечив проти відстрочення виконання рішення суду, оскільки чинним законодавством не передбачено розстрочення суми заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

В листопаді 2023 року ця справа вже досягла стадії “Виконання рішення”.

Читайте також:
Квартири, авто, цехи та гроші…
Повний список націоналізованого Україною майна у власника МГЗ Дерипаски

Зазначимо, що в жовтні 2023 року було відкрите судове провадження по новій справі (№400/12784/23, суддя – Величко А.В.) з тими ж учасниками – щодо стягнення з СЦ “Металург” 2 571 846,81 грн.

Крім того, цим же судом у грудні 2023 року призначена до розгляду ще одна справа (№400/15192/23), в якій Відповідач (Боржник) – також ТОВ “Сервісний центр “Металург”; а Позивач (Заявник) – ГУ Пенсійного фонду України в Миколаївській області.  Справа розглядатиметься одноособово суддею Птичкіною В.В. В цій справі мова йде про стягнення 1 296 715,15 грн. Підстава позову – знов таки невідшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button