ЕкономікаСуспільство

Прокуратура заарештувала 32 млн грн на депозитному рахунку МГЗ, що належить російському олігарху Дерипасці

В Офісі генпрокурора повідомляють про арешт 32 млн грн найбільшого в Україні виробника металургійного глинозему та гідроксиду алюмінію. Йдеться про Миколаївський глиноземний завод, який належить до холдингу російського олігарха Олега Дерипаски.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Кошти підприємства були на депозитному рахунку Держмитслужби.

Раніше за клопотанням прокурорів було заарештовано майно цього суб’єкта господарювання – 12 земельних ділянок, комплекс морського порту, квартири, адмінбудівлі, виробничі цехи, 46 транспортних засобів, 240 одиниць спеціальної техніки.

На сьогодні загальна вартість заарештованих активів перевищує 1 млрд грн.

– У 2000 році українське підприємство було приватизовано холдингом, що належить російському олігарху. Наразі він перебуває під санкціями США та ЄС, ідеться в повідомленні відомства.

В Офісі генпрокурора не називають прізвище олігарха, однак зазначають, що його холдинг є одним із найбільших у світі виробників алюмінію.

– Група компаній, що входять до нього, продовжує забезпечувати потреби оборонно-промислового комплексу РФ, поставляючи власну продукцію для виробництва військових ракетних комплексів та іншої зброї, – додали у відомстві.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України, диверсії, а також планування, підготовки, розв’язування та ведення агресивної війни.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button