ЕкономікаСуспільствоТема дня

Від процвітання до занепаду: МГЗ під ударом війни та націоналізацією

МГЗ у вирі війни та націоналізації: з глибокого падіння до мінімальних показників

Цей материал також доступний

Перед обличчям війни та наступної націоналізації, Миколаївський глиноземний завод (МГЗ) демонструє тривожні зміни у своєму економічному становищі. За даними сайту youcontrol, фінансові показники заводу у динаміці відображають критичну картину змін, що відбулися за час війни та процесу націоналізації.

До початку війни у 2021 році активи МГЗ вражали своїми обсягами, складаючи більше 8 млрд грн, із виручкою в 11 млрд грн. Втім, уже у 2022 році, коли Україна зіткнулася з повномасштабним вторгненням Росії, ситуація почала стрімко змінюватися. Активи заводу зменшилися до 6,5 млрд грн, а виручка – до 3 млрд грн.

Після націоналізації у 2023 році фінансове становище заводу продовжило погіршуватись. Активи знизилися до 6 млрд грн, тоді як виручка майже наблизилась до нульового показника, одночасно з цим значно зросли зобов’язання.

Ці дані свідчать про глибоку економічну кризу, в яку занурився завод внаслідок воєнних дій та політичних рішень. Ситуація на МГЗ викликає занепокоєння не тільки серед працівників підприємства, але й усього Миколаєва, ставлячи під сумнів майбутнє одного з ключових промислових об’єктів регіону.

Фінансові показники МГЗ у динамиці, тис.грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button