ПолітикаСуспільство

"На Миколаєві можна буде ставити хрест", - Сєнкевич не вірить, що місто отримає субвенції замість "військового" ПДФО

Місту створюють такі умови, при яких взагалі не відомо, що робити

Цей материал також доступний

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич не вірить, що місто отримає субвенцію з державного бюджету, якщо у місцевих бюджетів заберуть доходи у вигляді податку з доходів фізичних осіб, що збирається з заробітних плат військовослужбовців. Про це він сказав у одному з недавніх інтерв’ю.

“Ми завдяки цьому (ПДФО із зарплат військових – прим.) виживали, тому що не працює бізнес. До війни Миколаїв отримував ПДФО військових, тому що у нас розквартировано дуже велика кількість військових частин. Це означає, що у нас забирають не лише додаткові кошти, але й те, що ми мали до війни. Це несправедливо. Ми очікували, що таке може статися, але після війни, і тоді ми будемо думати, як виживати – коли ПДФО військових вже не буде, а ПДФО найманих працівників і бізнесу ще не буде. А нам сьогодні створюють такі умови, при яких взагалі не відомо, що робити”, – каже мер міста.

Читайте також:
“Затягнемо пояси і будемо працювати”, – Віталій Кім не бачить трагедії в тому,
що з бюджетів міст заберуть військовий ПДФО

Він зазначив, що без “військового ПДФО” втрати міського бюджету складуть 2,7 мільярда гривень, що при загальному 5-мільярдному бюджеті “просто вбивчо”.

“Під час останніх бюджетних консультацій з Міністерством фінансів я пояснив, як це буде впливати на Миколаїв. Мені сказали: “Ну, ми будемо врегульовувати це питання окремими субвенціями чи щось таке”. Але я не дуже в це вірю. Якщо це (втрата ПДФО з зарплат військових – прим.) відбудеться без якихось компенсуючих важелів, то просто на проєкті Миколаїв можна буде ставити хрест”, – наголосив Сєнкевич.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button