ПолітикаСуспільствоТема дня

"Затягнемо пояси і будемо працювати", - Кім не бачить трагедії в тому, що з бюджетів міст заберуть військовий ПДФО

Голова ОВА також сподівається на підтримку у вигляді обіцяних дотацій з держбюджету

Цей материал також доступний

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім в ефірі національного марафону заявив, що не бачить катастрофи в тому, що у місцевих громад заберуть надходження у вигляді податку з доходів фізичних осіб із заробітних плат військових.

“Наша область, не є репрезентативною вибіркою, бо вона є одною з прифронтових областей. В нас до війни було 42% військового ПДФО, бо дуже велика кількість бригад тут дислокувалися. Коли у нас ПДФО відійде, то спроможності, мабуть, буде менше, але західні області будуть спроможні більше, ніж до 2024 року. При цьому я розумію, що Уряд буде компенсувати зворотними дотаціями, допомагати регіонам, які воюють чи знаходяться в прифронтовій зоні. Але по суті, навіть попри те, що зміняться бюджети, нам буде важко, бізнес передислоковується, немає податків і таке інше, я підтримую повністю (ідею уряду – прим.), тому ще ці гроші підуть на вітчизняне озброєння, і це пріоритет номер один. А ми тут затягнемо пояси та будемо працювати”, — сказав він.

Також Кім наголосив, що “на зарплати всім вистачить та на соціальні потреби всім вистачить”, проте не буде грошей “на проєкти розвитку, на барабани та бруківку”.

Нагадаємо:
Уряд запропонував Раді забрати у місцевих бюджетів військовий ПДФО та купити на нього зброю

“Звільнення людей і економія на воді”, – Сєнкевич написав про можливі наслідки реалізації ідеї уряду забрати у міста “військовий” ПДФО. На що одна з місцевих мешканок відповіла:

“Для чого ви, Мере, лякаєте людей постачанням води? Вам скільки виділяли коштів на водовідновлення і на очистку води, що можна вже було золоті труби прокласти. Всі розуміють ситуацію з водогоном, але ж не можна людей діставати за живе. А те, що забирають військовий збір до бюджету країни, бо не треба було їх транжирити на що попало. Обуренню немає меж, коли дивишся, як у Заводському районі “косять” сухе листя на узбіччі, або знімають новий асфальт, щоб покласти ще новіший. Вам міська громада довірила управління містом, то вона з Вас може і спитати”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Если бы такие , как ким , сеня и вся ихняя компания затянула пояса , то точно ничего бы не изменилось

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button