ЕкономікаСуспільство

"Звільнення людей і економія на воді", - Сєнкевич про наслідки реалізації ідеї уряду забрати у міста "військовий" ПДФО

"Для Миколаєва втрата цих грошей буде критичною", - вважає мер

Цей материал також доступний

“Бюджет Миколаєва втратить 2,7 мільярда гривень, якщо Верховна Рада України реалізує ідею уряду та ухвалить закон про перенаправлення військового податку на доходи фізичних осіб з місцевих бюджетів до державного. В такому випадку міська влада Миколаєва змушена буде значно скоротити свої витрати та економити на базових потребах”, – йдеться у матеріалі Forbes.

“Для Миколаєва ця втрата буде критичною, адже у ситуації фактичної зупинки промисловості та значного скорочення бізнесу у місті, військовий ПДФО генерує 46% доходів бюджету.

Якщо закон ухвалять, з 1 жовтня в нас забирають 600 млн грн, у 2024-му – 2,7 мільярди гривень. Для нас це неприпустимо. Наприклад, вирішення проблеми питної води в місяць коштує 100 мільйонів гривень, весь соціально-гуманітарний блок (освіта, культура, соцзахист) – 2 мільярди гривень на рік”, – сказав мер Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо:
Уряд запропонував Раді забрати у місцевих бюджетів військовий ПДФО та купити на нього зброю

За словами Сєнкевича, міській владі доведеться звільняти людей або впроваджувати скорочений робочий день, переходити на погодинну подачу води та економити на освітленні вулиць.

“Навіть якщо уряд піде на компроміс і забере, наприклад, лише 50% ПДФО, це все одно 25% нашого бюджету. Уряду потрібно дивитися на кожне місто окремо, бо зараз вони вимірюють середню температуру по палаті, а це неправильно”, – вважає Сєнкевич.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте також:

Раніше повідомлялося:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button