Суспільство

Очисні споруди в Корабельному, "режим тиші", Горизонтальний дуб, Балабанівське кладовище... Підсумки сесії міськради

Було розглянуто і підтримано усі заплановані проєкти рішень

Цей материал також доступний

7 вересня 2023 року в режимі онлайн-відеоконференції проходила сесія Миколаївської міської ради, на засіданні якої в цей день були присутні більшість депутатів, що дозволило розглянути усі заплановані ще на минуле засідання питання та підтримати їх.

Першим питанням, яке активно обговорювали, було звернення до президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів з проханням не забирати з бюджету міста надходження ПДФО з доходів військових. Відповідний проєкт рішення ухвалили члени бюджетної комісії міськради та винесли його на розгляд сесії. Миколаївські депутати підтримали звернення від «Асоціації міст України» до центральної влади з таким проханням.

Також з поправками розглянули питання щодо відпочинку і оздоровлення певних категорій дітей. Тепер міська влада зможе відправляти їх на оздоровлення не лише в літній період, а й протягом усього року (частіше – в гірську місцевість на західній Україні). Щоб діти могли навчатись дистанційно із таборів відпочинку, внесли додаткову вимогу до закладів: забезпечити приміщення із потужним wi-fi та можливістю заряджати гаджети, де б вони могли робити уроки. Середня вартість путівки для однієї дитини – близько 16 тис. грн. За них сплачується з бюджету міста.

Серед поточних питань було підтримано і питання додаткових обмежень щодо використання транспортних засобів без глушника, проведення визначених масових заходів, використання піротехнічних виробів та інших джерел надмірного шумоутворення на період дії воєнного стану.

Рішення було прийняте з поправкою:

«Виключити із заборони можливість користуватись під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» мотокосами, бензопилами, іншими інструментами з двигунами внутрішнього згорання до сигналу «Відбій повітряної тривоги».

Також серед поточних було питання про реконструкцію мереж водопроводу та каналізації блоку основних споруд (БОС) III-ї черги очисних споруд водопроводу МКП «Миколаївводоканал», розташованих у Корабельному районі м. Миколаєва за адресою: вул. Янтарна, 324є.

В документах йдеться про передачу функцій замовника. Миколаївська міська рада під час голосування цього питання вирішила:

  • надати згоду Миколаївській обласній військовій адміністрації на проведення будівництва та передати департаменту містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОВА функції замовника на виконання будівництва (у тому числі проходження експертизи) по об’єкту, а також сам проєкт будівництва по об’єкту;
  • після завершення будівництва по зазначеному об’єкту та введення його в експлуатацію департаменту містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОВА вжити заходів щодо передачі відповідної документації Миколаївській міській раді для можливості належного утримання об’єкта водопостачання міським комунальним підприємством «Миколаївводоканал».

“Коли ви чуєте, що держава виділила кошти на облаштування, ремонт водопроводів чи насосних станцій в місті Миколаєві. То сьогодні було прийняте рішення, що ці гроші використовуються обласною військовою адміністрацією. Вони розробляють зараз обласну кошторисну докоментацію і будуть використовуватися через обласний бюджет”, – пояснив Олександр Сєнкевич.

Рішення було підтримано 35 депутатами.

Читайте також:
“Миколаївводоканал” відновив роботу з реконструкції Галицинівських очисних споруд

Останнім серед розглянутих був пакет із земельних питань, в який входили питання щодо Корабельного району, за які (пакетом) проголосували і підтримали 34 депутати, а саме:

– Передати приватному підприємству “ТРАНЗИТ ОЙЛ ГРУП” в оренду строком на 15 років земельну ділянку площею 597 кв.м, з цільовим призначенням: для розміщення та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу, для обслуговування АЗС по вул. Самойловича, 32-В.

– Надати дозволу для виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) ОСББ «НОВИНКА» за адресою: пр. Богоявленський, 322.

– Про визнання ботанічними пам’ятками природи місцевого значення та надання охоронного статусу трьом ділянкам (без вилучення земельних ділянок у їх власників або користувачів), де ростуть старі дуби (йдеться про так званий Горизонтальний дуб в парку “Дружба” в Корабельному районі, дуб на вул. Садовій та віковий дуб у мікрорайоні Темвод).

Щодо “Балабанівського” кладовища: надати та зарєєструвати право користуватися земельною ділянкою КП Миколаївської міської ради «Миколаївська ритуальна служба» для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button