Пригоди

"Це призведе до економічної кризи в Миколаєві", - депутати просять не забирати ПДФО військових у міста

Про це наприкінці серпня попередило Міністерство фінансів

Цей материал також доступний

Депутати Миколаївської міської ради звернуться до президента України, Верховної Ради та Кабінету Міністрів з проханням не забирати з бюджету міста податок на доходи фізичних осіб з доходів військових. Відповідний проект рішення ухвалили члени бюджетної комісії міськради та винесли його на розгляд сесії.

“Звернутися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо збереження зарахування до бюджету Миколаївської міської територіальної громади ПДФО з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями та особами рядового і начальницького складу”, – йдеться у проекті рішення.

Директорка департаменту фінансів міської ради Віра Святелик повідомила, що наприкінці серпня прийшов лист від Міністерства фінансів щодо прогнозування бюджету 2024 року, в якому знов з місцевих бюджетів вилучається ПДФО з військових.

“В наступному році воно передається для зарахування до державного бюджету України. Це для Миколаївської міської територіальної громади є вкрай негативним явищем, яке призведе до економічної кризи в місті, бо це майже 50% коштів. З планових нарахувань наступного року, виходячи з надходжень теперішнього року, ми спрогнозували бюджет наступного року в 5,7 мільярдів гривень, при цьому 2 мільярдів 700 — це ПДФО з військових, які будуть вилучені з бюджету міста Миколаєва. 3 мільярди при базовому бюджеті в близько 5 мільярдів призведе до економічної кризи в місті”, — впевнена вона.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button