СуспільствоТема дня

"Кажуть: вам неположено; а родичам влади все "положено", - в Галицинівській ОТГ скаржаться на вибірковість видачі допомоги

До голови сільради, щоб взяти його коментар, редакція дозвонитися не змогла

Цей материал також доступний

“Я хочу залишити відгук про отримання продуктових наборів від WFP через благодійний фонд “Щедрик” в селі Галицинове Миколаївської області сьогодні, 7 вересня 2023 року”, – написав один з мешканців Галицинівської ОТГ на адресу редакції Кorabelov.info.

“Багатьом пенсіонерам даний фонд відмовив в наданні продуктового набору без пояснення причин, зазначивши лиш те, що вони “надали недостовірну інформацію”. Але цей фонд надав продуктові набори голові Галицинівської сільської ради Назару і ще багатьом людям, які працюють, хоча не належать до пільгових категорій.

Справедливо зазначити і те, що продуктові набори також отримали і пільговики. Але це відміняє той факт, що багато безробітних, а також пенсіонерів, яким немає 75 років, не отримали продуктові набори від WFP. Також на сайті фонду зазначено, що обов’язково повинні бути документи, які підтверджують статус безробітного або хворого, але ці документи, що підтверджують пільговий статус, не перевіряються. Соціальні працівники сільської ради відмовляються реєструвати пенсіонерів. Не у кожного пенсіонера є змога самостійно зареєструватися для отримання допомоги.

Не всі сім’ї з дітьми також отримують продуктові набори. На якій підставі фонд “Щедрик” обирає, кому видати допомогу, не зрозуміло”, – пише автор скарги.

Читайте також:
Жителі Галицинівської громади отримають грошову допомогу від Данської ради

Також хочу залишити відгук про оформлення грошової допомоги від Данії. Незважаючи на те, що представники данського фонду окреслили список категорій для отримання допомоги, працівники сільської ради також просували своїх кандидатів, які не є пільговиками.

В особистому спілкуванні голова сільради і його заступники часто грубо розмовляють з населенням і відповідають: “вам неположено; ви не підходите”. Але їм, їх родичам та лояльним до них все “положено”, – зазначає скаржник.

Редакція Кorabelov.info сьогодні декілька разів намагалася дозвонитися голові Галицинівської сільради Івану Назару, аби попросити його прокоментувати (заперечити або підтвердити) надану мешканцем інформацію, але, на жаль, голова ОТГ не брав слухавку. Сподіваємося на його подальший відгук щодо зазначеної скарги.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button