Суспільство

"Миколаївводоканал" відновив роботу з реконструкції Галицинівських очисних споруд

Проєкт призупинили через повномасштабне російське вторгнення

Цей материал також доступний

У Миколаєві продовжать реконструкцію міських очисних споруд в рамках спільного проєкту міста та Європейського інвестиційного банку “Розвиток системи водопостачання та водовідведення в місті Миколаїв”, який призупинили через повномасштабну війну. Про це повідомив директор комунального підприємства “Миколаївводоканал” Борис Дуденко, – передає пресслужба міськради.

“Підрядник – турецька компанія – декілька місяців назад з’явився і заявив про бажання продовжувати ці роботи, банк це погодив, і зараз вони вже займаються повністю проєктуванням. До війни були виконані роботи по ремонту будівлі решіток, а інша реконструкція ще не починалась. Ми були на етапі передпроєктних робіт, але почалась війна”, – пояснив Дуденко.

В рамках проєкту “Розвиток системи водопостачання та водовідведення в м. Миколаїв” в Миколаєві відремонтували будівлю решіток на Галицинівських очисних спорудах, замінили ключові каналізаційні колектори по вул. адмірала Макарова, Кузнецькій та Малій Морській. Роботи зайняли приблизно півтора роки, виконувалися поетапно. На очисних спорудах встановили нове обладнання іноземного виробництва (Німеччина, Італія, Фінляндія). Крім того, за проєктом для підприємства закупили системи автоматизації, комп’ютерне обладнання, спецатомобілі.

Наступний етап – реконструкція системи аерації та зневоднення мулу, що передбачає будівництво нових споруд для біологічного очищення стічних вод — аеротенків.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button