Пригоди

Колаборанток з "Миколаївобленерго" відправили під варту без права застави

Спочатку Заводський райсуд встановив заставу у розмірі понад 240 тисяч гривень кожній

Цей материал також доступний

Суд задовольнив апеляційну скаргу Окружної прокуратури міста Миколаєва та взяв під варту без права внесення застави двох посадових осіб АТ “Миколаївобленерго”, які підозрюються у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, а також глорифікація їх учасників (ч.1 ст.110 та ч.2 ст.436-2 КК України), – повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

Як повідомлялось раніше, начальниця одного з відділу АТ “Миколаївобленерго” та її заступниця публічно заперечували існування України, як держави, та підтримували повномасштабне вторгнення росії. Зловмисниці поширювали російську пропаганду серед колег та підлеглих спрямовану на захоплення територій України та виправдування збройної агресії рф.

Ухвалою Заводського районного суду м. Миколаєва від 16.08.2023 року стосовно підозрюваних обрано запобіжний захід тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі понад 240 тисяч гривень кожній.

Не погоджуюсь із судовим рішенням, прокурор подав апеляційну скаргу на вказану ухвалу.

Прокурор у суді зазначив, що підозрювані можуть залишити підконтрольну Україні територію з метою переховування від правосуддя та уникнення кримінальної відповідальності.

5 вересня 2023 року Миколаївській апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу окружної прокуратури та повністю скасував ухвалу суду першої інстанції, виніс нову ухвалу, якою призначив підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави до 12 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, що за процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Миколаєва затримано та повідомлено про підозру двом посадовим особам АТ “Миколаївобленерго” у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України, а також у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікація їх учасників.

Зловмисницями виявились начальниця одного з відділу АТ”Миколаївобленерго” Ірина Клочкова та її заступниця Оксана Смирнова, які публічно заперечували існування України як держави, підтримували повномасштабне вторгнення росії та не могли дочекатися, коли рф окупує Миколаївщину. Підозрювані поширювали серед колег та підлеглих російську пропаганду, спрямовану на захоплення територій України та виправдування збройної агресії рф.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button