Суспільство

"Забезпечити режим тиші": в Миколаєві хочуть ввести додаткові заборони під час воєнного стану

Контролюватиме дотримання додаткових обмежень поліція

Цей материал також доступний

В  числі питань, які були “з голосу” внесені до порядку денного сесії Миколаївської міської ради 30 серпня 2023 року, було й таке: “Про додаткові обмеження щодо використання транспортних засобів (іншої техніки), проведення визначених масових заходів, використання піротехнічних виробів та інших джерел надмірного шумоутворення на період дії воєнного стану”.

“Планували запропонувати депутатам розглянути питання про заборону на території міста їздити на автомобілях чи мотоциклах без глушника. Щодня отримую скарги від жителів міста на мотогонщиків, вже ми звертались до поліції. Оскільки управи на них немає, хочемо заборонити такі речі рішенням сесії”, – повідомив мер міста Олександр Сєнкевич.

Проєкт рішення попередньо вже був розглянутий та погоджений на постійній депутатській комісії з питань ЖКГ 29.08.2023 року.

Депутатам міської ради пропонується проголосувати за наступні пункти: заборонити експлуатувати автомобілі, мотоцикли, мопеди, моторолери, скутери тощо без глушника, а також будь-які засоби пересування, що видають надмірний рівень шуму; проводити масові заїзди на авто та мотоциклах; використовувати будь-які піротехнічні вироби, феєрверки тощо, які утворюють звуки, подібні до звуків вибухів і/або за світловими ефектами нагадують полум’я (пожежу) чи іншим чином створюють сприйняття людиною загрозливої ​​ситуації; користуватися під час повітряної тривоги мотокосами, бензопилами та іншими інструментами з двигунами внутрішнього згоряння; транслювати та відтворювати аудіо та відео розважального характеру з рівнем шуму, що перевищує встановлені санітарні норми як у місцях загального користування, так і на приватних територіях.

Контролюватиме дотримання додаткових обмежень поліція.

Сьогодні сесію міськради не вдалось продуктивно провести – не вистачило кількості депутатів. Всі питання перенесені на наступну, дата проведення буде визначена пізніше.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button