ЕкономікаСуспільство

Верховний Суд ухвалив остаточне рішення у справі МГЗ проти Миколаївської митниці

Сім років в судах: як митниця програла спір МГЗ

Цей материал також доступний

05 червня 2024 року Верховний Суд України виніс остаточне рішення у справі № 814/1737/17 між ТОВ “Миколаївський глиноземний завод” (МГЗ) та Миколаївською митницею ДФС.

Справа стосувалася відновлення режиму вільної торгівлі по митній декларації № 5040100000/2016/001313 від 18.06.2016. Верховний Суд залишив без змін постанови Миколаївського окружного адміністративного суду від 24.10.2017 та Одеського апеляційного адміністративного суду від 21.03.2018, якими були визнані протиправними дії Миколаївської митниці щодо невідновлення режиму вільної торгівлі та зобов’язано відновити режим.

Основні деталі справи:

  • У серпні 2017 року ТОВ “МГЗ” подало позов до суду проти Миколаївської митниці, вимагаючи визнати її дії протиправними та відновити режим вільної торгівлі по митній декларації.
  • Позивач стверджував, що поставка продукції від Tricon Energy UK була заявлена для випуску у вільний обіг із застосуванням вільної торгівлі на підставі сертифікату форми EUR1.
  • Миколаївська митниця мала сумніви в достовірності документів про походження товару та розпочала процедуру перевірки, але, незважаючи на підтвердження автентичності документів румунськими митними органами, преференційний режим не був відновлений.
  • Верховний Суд визнав, що касаційна скарга митниці не має підстав для задоволення, і залишив рішення судів попередніх інстанцій без змін.

Додаткова інформація:

Миколаївський глиноземний завод нещодавно був націоналізований і перейшов у власність Фонду держмайна України, але фінансові проблеми підприємства продовжують накопичуватися. Крім того, на заводі виникли проблеми з крадіжками металу.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button