ПолітикаСуспільство

Скандал у владі: Мустафа Наєм, голова Агентства відновлення, йде у відставку через перешкоди

Голова Агентства відновлення подав у відставку через системні перешкоди

Цей материал також доступний

Голова Агентства відновлення оголосив про свою відставку, заявивши, що рішення було прийняте самостійно через неможливість ефективно виконувати свої повноваження у зв’язку із системними перешкодами. Він зазначив, що з листопада минулого року команда Агентства стикається з постійною протидією та створенням штучних перешкод.

Причини відставки:

Перше.

Скасування бюджету на проекти з відновлення та утримання доріг.

“Я усвідомлюю обмеженість ресурсів та важливість військових витрат. Але скасування коштів на утримання інфраструктури неминуче позначиться в першу чергу на стані доріг оборонного значення і, як наслідок, на всій військовій логістиці. Якщо це не зміниться, наступного сезону нас чекає ускладнення військової логістики та експорту продукції.”

Друге.

Бюрократичні перешкоди.

“Нас почали «кошмарити» бюрократією, коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджувалися в Уряді місяцями, поверталися по шість-вісім разів з безглуздими зауваженнями, затримувалися по декілька місяців, а деякі не погоджені й досі. Прямо зараз Уряд вже третій місяць не погоджує виплату майже 150 млн євро, які були запозичені державою у ЄІБ для критично важливих проектів, у тому числі, водогону та захисту енергетики.”

Третє.

Суттєве скорочення заробітної плати працівникам Агентства.

“На додаток до цього з початку року Агентству суттєво обрізали заробітну плату – левовій частині працівників було зрізано до 68% зарплати. Уряд зробив це всупереч будь-якій логіці та здоровому глузду. І ні, у нас не було космічних зарплат – старший спеціаліст Агентства отримував трохи більше 30 тисяч гривень, а зараз – 14.”

Досягнення Агентства:

Незважаючи на всі перешкоди, Агентство не провалило жодного проекту за час великої війни.

  • Відновлено майже 1,3 тис. км автошляхів та рух 330 мостами після деокупації постраждалих регіонів.
  • Відремонтовано та розпочато проектні роботи з реконструкції та будівництва 29 найбільших пунктів пропуску на західному кордоні.
  • Побудовано 155 км магістрального водогону у Дніпропетровській області після підриву греблі Каховської ГЕС.
  • Споруджено захисні конструкції від дронів та ракет на 22 розподільчих підстанціях НЕК «Укренерго» та захист 103 обʼєктів енергетики.

Висновок:

“Звільнення міністра Олександра Кубракова стало неможливим продовжувати ефективну роботу, і останнє рішення голови Уряду про скасування моєї офіційної участі у Конференції з відновлення України у Берліні це підтвердило. Мені не буде соромно за те, що ми встигли зробити під час повномасштабного вторгнення.” – додав Мустафа Наєм

Читайте новини першими

Связанные статьи

4 комментариев

  1. Одна крыса убежала, пять лет сидел и жрал, а когда понял что команде зеленых идиотов кранты, решил спетлять первым, что бы потом выйти чистеньким. Следующим побежит Лещенко, ставлю на него...

  2. Криси побігли!

    Ірина Геращенко.

    Мустафа Найєм написав заяву про звільнення з голови Агенції з питань відновлення.

    Мотив- заважають працювати.

    Безумовно, хотілося б почути точні прізвища всіх, хто заважає Агенції. В умовах повного обнулення функцій парламенту і уряду і концентрації влади в ОП, це може робити тільки Банкова.

    Треба віддати належну, Мустафа і ко максимально доклалися для такого стану речей в країні, втрати субʼєктності урядом і парламентом.

    Й, звичайно, просто іти в відставку з посади, яка передбачала управління мільярдами гривень, без звіту- це не по-європейськи.

    Так, керівника агентства призначає уряд. Але б хотілося почути звіт. В першу чергу про захист і відновлення енергетичних обʼєктів, на ці цілі виділяли кошті і наші жадібні партнери. Про це, до речі, йтиметься й на конференції з відновлення в Берліні.

    Пару місяців тому ВР проголосувала за виклик в парламент міністра інфрастуктури пана Кубракова і голову Агенції відновлення Найєма для звіту.

    Спочатку вони не прийшли через відрядження, потім ще якісь проблеми, потім Кубраков зʼявився на годину запитань до уряду.

    Думаю, було б правильно, аби пан Найем звітував про роботу Агенства. Про інфраструктурні обʼєкти. Це- про довіру.

    Бо просто грюкнути дверима, й заявити, що система, яку ви ж і цементували з 2019, виявляється, заважала вам працювати- це непереконливо і несерйозно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button