СуспільствоТема дня

Безкоштовна медична допомога на дому: як скористатися мешканцям Корабельного району

Про паліативну допомогу для важко хворих

Цей материал також доступний

Мешканці Корабельного району міста Миколаєва вдячні за надану їм допомогу і хочуть відзначити роботу місцевих медичних працівників. Про це до редакції Кorabelov.info повідомила керівниця осередку однієї з громадських організацій Лідія Карабін, розповівши про випадки надання хворим паліативної допомоги на дому:

“Після тяжкого інсульту Володимира К., жінка якого звернулася до мене, неможливо було госпіталізувати. Я запитала в Олени Вікторівни Терентьєвої (директорки лікарні №5), як можна вирішити питання щодо обслуговування чоловіка за адресою проживання, і мені стало зрозуміло, що є така послуга для людей як паліативна допомога. Що потрібно звернутися до сімейного лікаря та підписати направлення на таку допомогу, щоб виїхали усі лікарі та провели обслідування хворого після тяжкого інсульту. Так це було зроблено…. Мене дивує, що не всі люди знають, що існує згідно НСЗУ така допомога для тяжко хворих, які приковані до ліжка…

Паліативна допомога – це медичні, психологічні та побутові послуги, які полегшують життя людям від моменту встановлення діагнозу важкої хвороби. Доступність паліативної допомоги забезпечується пацієнтам усіх вікових категорій та соціальних груп, незалежно від місця перебування, тільки потрібно звернутися в медичний заклад до сімейного лікаря, щоб отримати дане направлення. В даному випадку лікарем ЦПМСД №7 Людмилою Анатолівною Панасюк було видно направлення для Володимира Васильовича, який переніс інсульт в 2018 році та став прикутим до ліжка. Згідно цього направлення керівником ЦПСМД №7 Оленою Миколаївною Власовою було надано розпорядження про виїзд сімейного лікаря за вказаною адресою… Але далі потрібні були для такого хворого ще профільні лікарі, які працюють в лікарні №5, директорка якої дала розпорядження заступнику головного лікаря з поліклінічної роботи Валерію Геннадійовичу Довбні щодо направлення профільних лікарів для огляду даного хворого. Було складено графік виїзду на дом лікарів: невропатолога, кардіолога, окуліста…”

“В даній ситуації хочеться відзначити усіх медичних працівників за їх кропітку працю. Головного лікаря лікарні №5 Олену Вікторівну Терентьєву, Валерія Геннадійовича Довбню, невропатолога Костянтина Олександровича Чередниченка, офтальмолога Ігоря Георгійовича Стоєва, кардіолога Василя Михайловича Колесника та інших медичних працівників, які приходять на допомогу в складний час для таких людей, що її потребують”, – зазначає авторка повідомлення.

Шана нашим медпрацівникам! (фото надано Лідією Карабін)

“Дай Боже, щоб це направлення по паліативній допомозі працювало для кожного, хто її потребує. Я в дійсності вражена відмінною роботою медичних працівників і лікарні №5, і ЦПМСД №7 , і медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), де призначають групу інвалідності важко хворим.

Хочеться додати, щоб наші громадяни, які дійсно знаходяться в такому становищі, доводили до відома своїх сімейних лікарів, щоб сімейний лікар зміг приїхати до хворого за місцем проживання та додатково оглянути і надати направлення до профільних лікарів, щоб полегшити стан життя таких людей”, – також зазначає Лідія Карабін.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button