Суспільство

В Миколаєві - понад 18,2 тис. людей з інвалідністю: послугу з догляду вдома отримали 433 особи

У місті зареєстровано більше 2,3 тис. дітей з інвалідністю

Цей материал також доступний

3 грудня у світі встановлено Міжнародний день людей з інвалідністю. Ініціатором цієї дати стала Організація Об’єднаних Націй, в Україні вона закріплена на законодавчому рівні.

За даними департаменту праці та соціального захисту населення міської ради, в Миколаєві зареєстровано понад 18,2 тис. людей з інвалідністю. Серед них – більше 2,3 тис. дітей.

Про це повідомляє 3 грудня 2023 року Миколаївська міськрада, публікуючи трохи деталей про те, які програми діють у місті та які соціальні послуги отримують люди з інвалідністю.

Забезпечення технічними засобами реабілітації

Із цього питання до органів соцзахисту цьогоріч звернулися 889 людей. Всім надали консультації та допомогу в оформленні. Соцпрацівники контролюють весь процес – від формування електронних направлень, надходження заявок на підприємства-виробники, а також слідкують, щоб люди своєчасно отримали засоби реабілітації.

Оздоровлення

Послугу з оздоровлення отримали 65 осіб. Це ветерани війни, учасники АТО/ООС, люди з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства. Грошові компенсації за невикористані путівки виплачено 48 особам.

Компенсаційні виплати

Виплати на бензин, ремонт та технічне обслуговування транспортних засобів отримали 138 осіб. На транспортне обслуговування – 331 особа.

Піклуємось про дітей з інвалідністю

Фахівці підготували документи та передали до реабілітаційних установ 123 справи дітей з інвалідністю та з групи ризику. Укладено 81 договір на реабілітацію діток на суму 1,6 млн. грн.

Послугу супроводу під час інклюзивного навчання отримують 11 дітей з інвалідністю та з особливими освітніми потребами.

Станом на початок грудня 61 дитина отримує всебічну допомогу в міському Центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю. З початку року реабілітацію тут пройшли 150 дітей та дорослих. Для людей з порушеннями опорно-рухового апарату забезпечено безкоштовне підвезення.

Соціальне авто

Послугою «Соціальне авто» скористалося майже 700 осіб з інвалідністю.

Коротко про інші соціальні послуги

Послугу з догляду вдома отримали 433 особи з інвалідністю.

Натуральну допомогу у вигляді продуктових наборів, одягу та взуття, засобів гігієни, промислових товарів – понад 17 тис. людей.

Послугою з соціальної адаптації, соціальної профілактики у відділенні денного перебування міського терцентру скористалися 68 осіб.

8 людям з інвалідністю, які опинились в складних життєвих обставинах, надано притулок у відділенні тимчасового перебування.

У міському геріатричному будинку милосердя ім. Святого Миколая проживають 43 підопічних, з них 17 осіб з інвалідністю та тяжко хворих. Організовано належний догляд, надаються медичні, реабілітаційні та соціальні послуги.

50 людей з інвалідністю отримали допомогу в центрі реінтеграції бездомних осіб: проживання, одяг та взуття, протезування, оформлення документів та соціальних виплат.

Додамо, що міська рада спільно з представниками громадських організацій людей з інвалідністю працює над розробкою цільової програми “Миколаїв без бар’єрів”. Це не лише про фізичну доступність, але також цифрову, соціальну, економічну та освітню безбар’єрність

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button