Суспільство

Безкоштовно підстрижуть, зварять їжу... Як отримати соцдопомогу миколаївцям у віддалених районах

Команда була створена для допомоги миколаївцям у віддалених районах міста. ВІДЕО

Цей материал також доступний

На базі міського територіального центру соціального обслуговування була створена спеціальна мультидисциплінарна команда для швидкого реагування на потреби миколаївців у віддалених районах міста. До групи входять як фахівці соціальної сфери, так і окремо залучені спеціалісти, – передає міськрада.

«Ми розуміємо, що сьогодні йде війна, тому ми впроваджуємо нові форми роботи у зв’язку з тим, що велика кількість нашого населення, ті одинокі люди поважного віку, які залишилися вдома, потребують більш якісної допомоги. Тому на початку 2022 року ми впровадили комплексну соціальну послугу для тих, кому надаємо догляду дома», – зазначив директор департаменту праці та захисту населення Сергій Василенко.

До складу мультидисциплінарної команди входять соціальні працівники, юристи, слюсарі і навіть перукарі.

«Можуть і безкоштовно підстригти, зварити їжу, принести воду, ліки, щось відремонтувати. Якщо це приватна будівля – навести порядок на городі, відремонтувати дах чи паркан. Тобто комплексний підхід. Ця команда обслуговує не лише літніх людей, а й осіб з інвалідністю. Вони можуть бути різного віку та потребують такої допомоги», – додав директор департаменту.

Команда була створена для допомоги миколаївцям у віддалених районах міста, – зазначає фахівчиня з соціального обслуговування Людмила Кучицька.

«Команда дружна, мобільна: така, яка потрібна нашим підопічним. Тобто різноманітні види послуг. Якщо треба, ми виїжджаємо по 5-7 чоловік», – поділилась пані Людмила.

За 2023 рік команда вже допомогла 160 миколаївцям. Для отримання даної послуги необхідно звернутися до районного центру соціального обслуговування населення.

Нагадаємо, ми писали:
В Миколаєві – понад 18,2 тис. людей з інвалідністю: послугу з догляду вдома отримали 433 особи

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button