Економіка

Пенсійний фонд виграв у суді діло про борги з націоналізованого МГЗ

Суд у Миколаєві зобов'язав "СЦ Металург" виплатити понад 1,9 млн грн пенсійного боргу

Цей материал також доступний

Миколаївський окружний адміністративний суд ухвалив рішення про стягнення з ТОВ “Сервісний центр “Металург” боргу на суму 1 974 103,74 грн. Ці кошти повинні бути спрямовані на покриття витрат Пенсійного фонду України, викликаних виплатою пенсій за пільговими умовами.

Деталі рішення

Справа № 400/2676/24, що була розглянута під головуванням судді О.М. Мельника, стосується періоду з 01 грудня 2023 року по 29 лютого 2024 року. Пенсійний фонд вимагав відшкодування заборгованості, яка виникла внаслідок невиплати обов’язкових внесків від ТОВ “Сервісний центр “Металург”.

Позиція відповідача

Компанія визнала свою заборгованість і висловила готовність її погасити, однак зазначила про неможливість виконати фінансові зобов’язання через арешт коштів на рахунках, встановлений на головного замовника послуг.

Суд встановив, що зобов’язання компанії по відшкодуванню витрат на пенсійні виплати є обґрунтованими і відповідно до законодавства. Тому було прийнято рішення на користь Пенсійного фонду.

Рішення суду вступить в законну силу, якщо протягом 30 днів воно не буде оскаржено.

Нагадаємо, що МГЗ нещодавно перейшов у власність Фонду держмайна України, але його фінансові неприємності продовжують накопичуватися. А також додалися проблеми крадіжки металу з територіі заводу. Відмітимо, що ТОВ “Сервісний центр “Металург” являється подразделеніем МГЗ (Миколаївського Глиноземного Заводу)

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button