СуспільствоТема дня

Нова надія Миколаєва: з'явиться вода, але не скоро, - Сєнкевич

У той час, коли мешканці Миколаєва з нетерпінням чекають на вирішення проблеми з водопостачанням, Кабінет Міністрів України, Миколаївська ОВА та міська влада нарешті оголосили про плани будівництва нового водогону. Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич в інтерв’ю ТРК МАРТ розкрив деталі майбутнього проекту, який має вирішити питання забезпечення міста чистою питною водою. Проте реалізація проекту потребує часу, і водогін запрацює не раніше 2025 року.

На останній нараді в Кабміні було виділено 1,3 мільярди гривень на реалізацію цього амбітного проекту, але фінансування ще не повне. Сєнкевич зазначив, що частину коштів планується перенаправити з кредитних програм Миколаївводоканалу та залучити донорів. Для розробки проекту замовлено дослідження у французької компанії “Іджис”, яке фінансується Європейським інвестиційним банком. Після аналізу п’яти можливих джерел води вибрано оптимальне, що передбачає будівництво станції водозабору, трубопроводу для постачання води в Миколаїв та очисних споруд.

Сєнкевич наголосив на важливості проекту, який буде реалізовано за принципом “проектуй-будуй”, що дозволить одночасно виконувати роботи з проектування та будівництва. Також мер Миколаєва поділився додатковою ідеєю щодо відновлення Жовтневого водосховища як частини загальної стратегії покращення водопостачання міста.

– Є додаткова ідея з відновленням Жовтневого водосховища. Цю програму ми не полишаємо… Зараз це питання на стадії проектування, – додав Сєнкевич.

Незважаючи на позитивні перспективи, Сєнкевич висловив обережний песимізм щодо швидкості реалізації проекту, зазначивши, що завершити будівництво водогону до кінця року буде нереально. Проте, якщо всі залучені сторони докладуть максимум зусиль, то вже в наступному році Миколаїв може отримати нове джерело водопостачання.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button