Суспільство

В Корабельному знову з'явиться "Октябрьское море"?

Директор КП "Миколаївводоканал", що наразі опрацьовується питання щодо відновлення водосховища

Цей материал також доступний

Директор КП “Миколаївводоканал” Борис Дуденко заявив, що Богоявленське водосховище, яке вже 16 років не експлуатується, можна використовувати в якості запасного джерела для водопостачання. Але для цього його необхідно перебудувати за новими технологіями.

Про це він розповів в інтерв’ю “ПН“.

Дуденко повідомив, що наразі опрацьовується питання щодо відновлення водосховища.

“Ну, дивіться, зараз розраховують варіант цього відновлення, і це один із альтернативних варіантів, який для міста може бути запасним джерелом для водопостачання. І тому зараз це питання опрацьовується, щоб водосховище відновити. Навіть я скажу так, не те, щоб його не відновити, а його побудувати новим на цьому ж місті, але з урахуванням всіх сучасних технологій. Якщо ми його будемо будувати, це вже не буде те водосховище, що було до цього, це буде сучасне. Технології, підтримка життєдіяльності, повністю все буде по-новому”, – пояснив посадовець.

Він додав, що наповнювати водосховище можна буде з різних джерал. Наприклад, з по водогону з Дніпра, який будуть відновлювати, або зі зрошувального каналу, якщо підтягнуть до нього дніпровську воду.

“Є варіанти, порахуємо, що буде дешевше, що буде швидше і будемо це робити, скоріше всього. Водосховище ємністю 30 мільйонів кубічних метрів. Це багато, річний запас води для міста. Спокійно можна все місто до року забезпечувати. Плюс паралельно воно може наповнюватись з наявних джерел”, – додав він.

Раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button