Суспільство

"Це треба робити, це - необхідність", - Кім про відновлення Жовтневого водосховища

На цей проект необхідно орієнтовно 4,5 мільярда гривень

Цей материал також доступний

Відновлення Жовтневого водосховища є необхідністю для Миколаєва, а цей проект потрібно орієнтовно 4,5 мільярда гривень. Про це під час брифінгу заявив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

“За 300 мільйонів гривень відновити – це брєд. І Дуденко (директор КП “Миколаївводоканал” – прим.) це знає. Там до 30% втрати уходять на дренаж, там підтопиться частина мікрорайону – більше від Каховської ГЕС, якщо ми його заповнимо. Всі розуміли, що це неможливо. 4,5 мільярда – це орієнтовна вартість, яка буде знайдена, я сподіваюся, в державному бюджеті. І питання це навіть не про відновлення, а про безпеку. У нас повинно бути резервне джерело води та запаси води, які мають багато областей. Це питання піднято, воно затверджено, що воно необхідно. Я веду і зараз перемовини, щоб ми увійшли в проектування по цьому проекту”, – сказав він.

За словами Кіма, зараз вирішується питання хто буде займатися цим об’єктом – ОВА чи Міністерство відновлення:

“Ми відстояли свою позицію, що це необхідно робити. Завтра, через рік, через два. Але це треба робити, це – необхідність. Зараз шукаємо фінансування, розумію, наскільки це проблемне питання. І я на це дивлюсь так: якщо це можна зробити за два роки, в це треба вкладати гроші. Якщо це буде довго, треба почекати. Але воно нам конче необхідне, це водосховище”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button