СуспільствоТема дня

ТЦК на Миколаївщині не хапають людей, скандальних випадків було лише 2 - 3, - Віталій Кім

"Ми є лідером з мобілізації в країні. Люди ставляться відповідально", - голова ОВА (ВІДЕО)

Цей материал також доступний

Очильник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім вважає, що більшість людей відповідально ставляться до мобілізації в країні, а також, що на Миколаївщині скандальних випадків щодо ТЦК не так багато. Про це він розповів 20 березня 2024 року під час етеру проєкту «Фабрика новин». На питання, чи в області когось затягують в автівки, чи є скандали з ТЦК, голова ОВА відповів:

Ми є лідером з мобілізації в країні. Люди ставляться відповідально. По пам’яті — було 2 – 3 випадки, і коли я перевірив їх особисто, виявилося, що жінка, яка під плач дитини розповідає, що «забирають годувальника» та «Машенька, не плач» — там виявилося, що це ухилянт, який був уже з повісткою і ухилявся від призову.

Подається все з точки зору, яка вигідна і розраховується на емоції. Це підхоплюють, бо деякі люди не хочуть служити — бояться, чи ще з якоїсь причини”.

Також голова ОВА вважає, що наразі необхідно працювати в напрямку інформаційної політики:

“На мою думку, треба працювати з інформаційною політикою, з комунікацією, з людьми, роз’яснювати, пояснювати, гарантувати, робити певні кроки, дії, які виражаються у законопроєктах, постановах Кабміну, щоб убезпечити людей, а люди могли виконувати свій обов’язок.

І багато хто готовий йти! Але відсоток тих, що сидять на дивані та кажуть: «Не для того мама квітоньку вирощувала, щоб іти в армію», збивають з пантелику людей, які розуміють, що треба йти, відстоювати свій дім і свою родину.

Це зворотний бік медалі, що у нас демократичне суспільство та вільні медіа. Я пропонував, що деякі медіа, які ведуть мовлення з-за кордону, треба відключати. Але в нас демократія, і кожне питання треба обговорювати”, – каже Віталій Кім.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button