СуспільствоТема дня

"Не все так страшно. У мене там брат, сестра, всі там воюють", - Кім про мобілізацію

Треба обов'язково комунікувати та мотивувати

Цей материал також доступний

Голова Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім прокоментував своє ставлення до мобілізації та таку “хвилю” суспільного обговорення, щодо цього процесу в ефірі YouTube-каналу «Фабрика новин».

“Хочу роз’яснити, є певні вкиди, які нам нав’язують, а люди їх підхоплюють. Що я хочу пояснити: не все так страшно. Я можу так казати, бо у мене там брат, сестра, всі там воюють, куми – це з практики, не з неба десь я беру. Перше: всі гадають якщо тебе мобілізують тебе відправляють в окоп з автоматом. Поясню. Приблизно на 1 військового, який стріляє, – 12 тих, які його обслуговують. Це логістика, фінанси, інженерія, повітряні сили, багато підрозділів які обслуговують».

Крім того, додає Кім, якщо буде більше військових, буде більше можливості ходити на відпочинок у відпустку по черзі. Адже мобілізація не передбачає заміну всіх, хто воює зараз, новими бійцями. Це допомога для нинішніх військових.

“Моя думка: треба обов’язково комунікувати та мотивувати”, – каже Кім.

Щодо мотивації з боку місцевої влади голова ОВА вважає, що військовим треба платити більше, незалежно від того, на нулі вони виконують бойове завдання чи ні.

“Миколаїв є гарним прикладом, але не є стандартною ситуацією… Нам є що захищати ми тут живемо і такій парадигмі вже два роки. В нас 34 тисячі мобілізованих із них 24 – це саме бойові підрозділи. Люди самі йшли не тому, що їх затягували – вони хотіли захищати”.

Тому щодо “хвилі” обговорення мобілізації Кім вважає, що це природній процес, але є певна несправедливість.

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

  1. Брат и сестра у него ведь на передовой? А обычных людей они в штаб будут отправлять. Я правильно понял?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button