Пригоди

Понад мільйон гривень привласнила та розтратила: на Миколаївщині судитимуть експосадовицю

За скоєний злочин жінці загрожує до восьми років ув’язнення

Цей материал також доступний

Слідчі Первомайського районного відділу поліції успішно викрили протиправну діяльність 49-річної ексбухгалтерки управління Первомайської міської ради, яка зловживала своїм службовим становищем, щоб незаконно перераховувати гроші на власний та інших працівників рахунки, про це повідомляє 11 березня 2024 року
Головне управління Національної поліції в Миколаївській області та обласна прокуратура.

“В період з лютого 2019 по грудень 2020 року 49-річна ексбухгалтер одного із управлінь міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, на підставі свідомо підроблених офіційних документів, умисно завищила нарахування заробітної плати та безпідставно перерахувала бюджетні кошти на власний рахунок та рахунки інших працівників управління”, – йдеться в повідомленні.

Ці дії спричинили збитки місцевому бюджету на понад 1 мільйон 150 тисяч гривень.

Протягом досудового розслідування слідчі виявили факти злочинної діяльності та зібрали достатньо доказів, щоб пред’явити обвинувачення.  Наразі кримінальне провадження направлено до Первомайської окружної прокуратури для подальшого розгляду у суді.

Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт за фактами заволодіння бюджетними коштами вчинених повторно, службового підроблення, несанкціонованої зміни інформації, яка обраховується в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, яка має право доступу до неї, що спричинили значну шкоду (ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 362, ч.ч. 2, 3 ст. 191 КК України).

Відповідно до санкцій інкримінованих статей, фігурантці загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button