Пригоди

Привласнив бюджетні кошти: підозрюється головний бухгалтер школи на Миколаївщині

Підозрюваній загрожує до восьми років ув’язнення

Цей материал також доступний

Протиправну діяльність зловмисниці викрили слідчі Вознесенського райуправління поліції, про це повідомляє 24 січня 2024 року пресслужба відділу. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що в період з лютого 2022 року по червень 2023 року 52-річна головний бухгалтер однієї із шкіл Вознесенської міської ради виготовляла платіжні доручення, у які вносила завідомо неправдиві відомості про загальну суму грошей, призначені для виплати заробітних плат.

У подальшому підозрювана виготовлені нею заявки на виділення коштів передала до Управління освіти Вознесенської міської ради, що слугувало підставою для виділення безпідставно завищених сум заробітної платні.

Продовжуючи реалізовувати злочинний умисел, 52-річна фігурантка виготовляла платіжні доручення на переказ коштів на виплату заробітної платні та заволодівала надлишками завищених сум шляхом перерахування на власний картковий банківський рахунок.

Згідно з висновками проведених експертиз, внаслідок протиправних дій посадовиці бюджетові було завдано збитків на загальну суму понад 80 тисяч гривень.

Досудове розслідування здійснюється СВ Вознесенського РУП ГУ ГНП в області.

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури слідчі повідомили зловмисниці про підозру у скоєні злочину, передбаченого ч. 2 та ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем». Санкції статті передбачають від пʼяти до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button