Суспільство

Гуманітарна допомога для лікарень та навчальних закладів: до Миколаєва завітала делегація з Австрії

Під час зустрічі були обговорені важливі питання

Цей материал також доступний

7 березня 2024 року, до Миколаєва завітали Анна-Марія Штайнер, заступниця посла Австрії в Україні, та Міхаель Фацекас, виконавчий координатор Ініціативи співробітництва в Південно-Східній Європі (SECI) в рамках Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ). Зустріч відбулася в Офісі відновлення та розвитку Миколаєва за участю представників міської влади, про це повідомляє Миколаївська міська рада.

На заході також були присутні важливі посадовці місцевої влади, зокрема секретар міської ради Дмитро Фалько, перший заступник мера Віталій Луков та заступник мера Анатолій Петров.

SECI вже неодноразово допомагала Миколаєву. У минулому році вони передали місту 25 генераторів, які були розподілені між закладами освіти, спорту та культури. Цього разу організація знову приїхала з гуманітарною допомогою для міста та області. Представникам делегації були цікаві потреби Миколаєва, які є актуальними та нагальними.

“Ми знову привезли гуманітарну допомогу для лікарень, шкіл та дитячих садочків Миколаєва й області. Але сьогодні я би хотів поговорити про те, чого найбільше потребує місто і чим ми можемо допомогти. Ми би хотіли це обговорити і привезти вам наступного разу”, – сказав Міхаель Фацекас.

Під час зустрічі були обговорені важливі питання для життєздатності міста, такі як відбудова зруйнованих та пошкоджених закладів освіти та медицини, стан питної води, енергетичні виклики та реабілітація постраждалих внаслідок ворожих обстрілів. По кожному з питань розглянули шляхи та можливості їх вирішення.

Після зустрічі Дмитро Фалько висловив подяку гостям за підтримку та допомогу у важливих питаннях для міста. Він зазначив, що без підтримки міжнародних організацій та міжнародного суспільства було б важко впоратися з усіма викликами, що виникли внаслідок повномасштабного вторгнення росії.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button