Суспільство

Говорили й про відновлення інфраструктури: Миколаїв відвідала делегація з Німеччини 

Візит мав велике значення для обговорення актуальних питань щодо підтримки України

Цей материал також доступний

У неділю, 25 лютого 2024 року, в Миколаєві перебувала німецька делегація під керівництвом Міністерки закордонних справ Німеччини Анналени Бербок. Цей візит мав велике значення для обговорення актуальних питань щодо підтримки України в умовах воєнного конфлікту з росією, – повідомляє Миколаївська ОВА.

Під час зустрічі з начальником Миколаївської обласної військової адміністрації Віталієм Кімом та міським головою Олександром Сєнкевичем обговорювалися питання безпеки та відновлення пошкоджених об’єктів цивільної інфраструктури. Німецькі посадовці також мали можливість особисто оглянути зруйновану будівлю Миколаївської обласної військової адміністрації, що постраждала від ракетного удару. Віталій Кім підкреслив важливість такого візиту та висловив подяку за підтримку Німеччини в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України. Зі свого боку, Анналена Бербок заявила, що Німеччина буде продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно.

Анналена Бербок та Віталій Кім

Під час візиту також було оглянуто опріснювальні системи на сонячних панелях, встановлені у рамках спільного проєкту між компанією Boreal Light GmbH та Миколаївською міською радою. Німецька організація виділила значні кошти (260 млн грн) на втілення цього проєкту, що сприятиме покращенню інфраструктури та забезпечить миколаївців доступом до чистої води.

“Контейнерні опріснювальні системи на сонячних панелях – цей проект ми розпочали у квітні 2023 року із підписання меморандуму, а вже сьогодні системи працюють і надають місту вагому частину питної води, яку миколаївці набирають у спеціально обладнаних пунктах”, – зазначив Олександр Сєнкевич.

Миколаївська область є однією з десяти, де реалізується Спеціальна програма допомоги Україна/ЄС стійким регіонам (SAP), яку впроваджує Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ). Цей проєкт спрямований на підтримку населених пунктів в умовах воєнного конфлікту та надання необхідної допомоги населенню.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button