ПолітикаСуспільство

"Допомога бізнесу - в приорітеті": Миколаїв знову відвідала делегація з Данії

Іноземні партнери поспілкувалися з владою і з представниками бізнесу Миколаївщини

Цей материал також доступний

Миколаївська обласна адміністрація повідомила в п’ятницю, 26 січня 2024 року, що з робочим візитом у Миколаві перебувала данська делегація на чолі з Міністром закордонних справ Королівства Данії Ларсом Льокке Расмуссеном й Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Данії в Україні Олє Егбергом Міккельсеном та Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

У рамках візиту відбулася зустріч з Віталієм Кімом, головою Миколаївської обласної військової адміністрації, Антоном Табунщиком, очільником Миколаївської обласної ради, та Олександром Сєнкевичем, міським головою Миколаєва.

Сторони обговорили пріоритетні потреби області та напрями у подальшій співпраці між Україною та Данією в різних сферах. Особливу увагу приділили питанням безпеки та стабільності в регіоні.

Також розглядалися напрацьовані пропозиції щодо пріоритетних напрямів відбудови та розвитку економіки, ліквідації наслідків російської агресії на Миколаївщині. Іноземні партнери мали змогу поспілкуватися з представниками бізнесу Миколаївської області, які були присутні на зустрічі.

Як зазначив Міністр закордонних справ Королівства Данії Ларс Льокке Расмуссен, уряд країни радий продовжувати підтримувати Україну у її боротьбі з агресором.

«Міжнародна допомога є вагомим внеском у боротьбу за свободу та стабільність. Ми готові допомагати у створенні кращого майбутнього для вашого регіону, тому що разом можемо досягти більше», – зазначив він.

За словами Віталія Кіма, Данія – надійний та один з найважливіших партнерів Миколаївщини, який майже два роки стоїть з регіоном пліч-о-пліч.

«Наше завдання – відновити всі напрямки та примножити їх. Потрібно закласти основу всіх процесів та проєктів, на яких потім ґрунтуватиметься сталий розвиток нашого регіону. Це має бути зроблено сучасно, правильно, з нульовою толерантністю до корупції та за принципом «build back better», – сказав Віталій Кім.

Також очільник області додав, що особливо це стосується бізнесу, адже це сприятиме створенню умов для рестарту економіки та нових робочих місць. Тому вкрай важливо залучити в область міжнародні компанії саме для розвитку взаємовигідного партнерства.

Крім того, данська делегація відвідала Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова. Ректор закладу розповів про завдані внаслідок ворожих обстрілів збитки та як продовжується навчальний процес під час війни.

Ларс Льокке Расмуссен
Ларс Льокке Расмуссен
Олє Егбергом Міккельсеном
Олє Егбергом Міккельсеном
Ларс Льокке Расмуссен та Дмитро Кулеба
Ларс Льокке Расмуссен та Дмитро Кулеба

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button