Пригоди

«Продавали» дрони на потреби ЗСУ: на Одещині затримано аферистів

Коло потерпілих та загальна сума збитків встановлюються

Цей материал також доступний

Кіберполіцейські Одещини разом зі слідчими ГУНП в Одеській області розкрили схему привласнення коштів громадян, про це повідомляє 7 березня 2024 року Департамент кіберполіції. Викрито двох осіб, які привласнювали кошти громадян під приводом продажу квадрокоптерів та пригону автівок з-за кордону на потреби захисників України.

Підозрювані розміщували відповідні оголошення на популярному українському торговельному онлайн-майданчику, і використовували різноманітні методи для виведення незаконно отриманих коштів.

Один з підозрюваних в справі використовував банківські картки дропів, які потім продавав своєму спільнику за криптовалюту у розмірі 200 доларів США. Його співучасник надавав потерпілим реквізити куплених карток для сплати за неіснуючий товар або транспортування автомобілів.

З метою конспірації незаконно отриманні гроші виводилися на підконтрольні фігурантам криптовалютні гаманці, і лише після цього – на їхні банківські рахунки.

Поліцейські здійснили сім обшуків за місцями мешкання та реєстрації фігурантів, під час яких було вилучено комп’ютерну техніку, смартфони, банківські та сім-картки, а також майже 40 тисяч гривень. На даний момент повне коло потерпілих та загальна сума збитків встановлюються.

Двох учасників злочинної схеми затримано за статтею 208 КПК України. Слідчі повідомили їм підозру за шахрайство та легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом. Одиному з аферистів обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 19 мільйонів гривень. Клопотання про поміщення під варту його спільника направлено на розгляд суду.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button