Суспільство

Німецька допомога: ремонт гуртожитку для ВПО та інші проєкти у Миколаєві

Організація взяла на себе фінансування та виконання ремонтних робіт

Цей материал також доступний

27 лютого 2024 року в Миколаєві підписали Меморандум із Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) щодо ремонту гуртожитку для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Організація взяла на себе фінансування та виконання ремонтних робіт, а також облаштування приміщення необхідними меблями, про це повідомляє Миколаївська міська рада.

У церемонії підписання взяли участь міський голова Олександр Сєнкевич, його заступники Віталій Луков та Анатолій Петров, директорка департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко та директор КЖЕП Миколаївської міськради «Зоря» Олексій Гушовський.

Підтримка потрібна, особливо в умовах війни, коли багато українців втрачають своє житло. Саме тому співпраця з міжнародними партнерами стає надзвичайно важливою. Наразі у Миколаєві зареєстровано близько 50 тисяч ВПО.

Під час церемонії міський голова звернувся до міжнародних партнерів і подякував за допомогу та можливість співпраці. Він підкреслив важливість створення гідних умов для внутрішньо переміщених осіб, особливо в умовах війни.

Проєктний менеджер GIZ Ральф Гротенхоф пояснив, що метою співпраці є підвищення стійкості міста в частині житлового фонду та соціальної інфраструктури.

“Наш проєкт є частиною німецько-української програми екстреної і перехідної допомоги. Метою меморандуму є посилення стійкості міст у частині комунальної та соціальної інфраструктури і житлового фонду. Поруч із відновленням інфраструктури наш проєкт працює також в інших напрямках — управління ризиками у надзвичайних ситуаціях, розробка концепцій стійкості міст, оцифрування збитків і нанесеної шкоди”, – пояснив він.

Гротенхоф також розповів про плани продовжити допомогу Миколаєву і відремонтувати одну з міських шкіл.

“Співпраця з Миколаївською міською радою для нас є честю, ми раді працювати з таким надійним партнером. Я хочу подякувати за підписання цього меморандуму сьогодні і сподіваюсь на довірливу співпрацю і реалізацію проєктів у майбутньому”, – додав пан Ральф.

Після підписання меморандуму міський голова запросив представників GIZ до Миколаєва для особистого спостереження за процесом реалізації проєктів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button