Суспільство

Нове партнерство для спільного розвитку: Миколаїв та Глазго стали містами-побратимами

Цей Меморандум є чіткою демонстрацією дружби та підтримки

Цей материал також доступний

Місто Миколаїв та шотландське місто Глазго офіційно стали містами-побратимами. Меморандум про співпрацю між цими містами було підписано під час онлайн-зустрічі, представниками якої були керівники обох міст, про це повідомляє 26 лютого 2024 року Миколаївська міська рада.

Миколаїв на цій зустрічі був представлений міським головою Олександром Сєнкевичем та секретарем міської ради Дмитром Фалько, а з Глазго – лорд-провостом Жаклін Макларен та головою міської ради Сьюзен Ейткен.

Під час свого виступу Олександр Сєнкевич наголосив на важливості співпраці між Миколаєвом та Глазго в умовах війни, яка ведеться на території України. Він висловив сподівання, що співпраця з Глазго буде глибшою та продуктивнішою, а також підкреслив важливість міжнародної підтримки для відновлення та розвитку Миколаєва.

Сєнкевич та Фалько

У свою чергу, лорд-провост Глазго Жаклін Макларен підкреслила значення партнерства між цими містами для спільного процвітання їхніх громад. Вона висловила готовність Глазго підтримувати Миколаїв у його розвитку та відновленні:

“Ця угода є прекрасною можливістю для Глазго та Миколаєва продемонструвати справжню цінність побратимства та переваги, які воно може принести нашим містам і громадянам. Глазго вступає в партнерство, щоб дозволити нашим громадянам тут, у Глазго, і там, у Миколаєві, процвітати. Моє послання українцям у Глазго та за його межами полягає в тому, що ви можете розраховувати на Глазго як на вірного друга. Цей Меморандум про взаєморозуміння є чіткою демонстрацією нашої дружби та підтримки”.

Таке партнерство між Миколаєвом та Глазго є не лише важливим кроком для обох міст, а й ще одним підтвердженням міжнародної солідарності та підтримки України у складні часи.

“Глазго — це місто, яке протягом багатьох років підтримує тих, хто зазнає переслідувань і несправедливості. Саме в цьому дусі наше місто було одним із перших у Великій Британії, хто запропонував нашу підтримку народу України. Потенційні сфери співпраці, запропоновані нашими друзями в Миколаєві, – від економічного розвитку, будівництва та міського управління до зеленого переходу, науки, технологій та освіти, культури, спорту та молоді – відображають наші власні плани співпраці. Але Україна — це більше, ніж країна у стані війни та жертва агресії. Це країна зі своєю багатою культурою та спадщиною, сучасна європейська нація. Наше партнерство буде керуватися цим, і ми з нетерпінням чекаємо на тривалі відносини зараз і в майбутньому, коли Україна переможе у війні проти свого суверенітету та свого народу”, – зазначила голова міської ради Глазго Сьюзен Ейткен.

Зазначимо, що Миколаїв уже має партнерські зв’язки з іншими європейськими містами, а приєднання до цього списку Глазго стає ще одним кроком до зміцнення міжнародної співпраці та підтримки у розвитку та відновленні.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button