Суспільство

Церква скасувала нагороду військовому-гею: захист України чи гріховність?

Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП) вирішила анулювати нагороду військовослужбовцю Віктору Пилипенку, який виявився геєм та активним захисником ЛГБТ+ спільноти. Рішення про ануляцію медалі “Жертовність і любов до України”, врученої 8 лютого, стало реакцією на публікацію Пилипенка у соціальній мережі Facebook.

Висловлювання Віктора Пилипенка:

«Друзі, я щиро радий, що виходячи з того, що патріарх Філарет зробив такий крок і подякував мені, відкритому гею та активісту правозахисту за захист – вручив мені медаль зі своїм підписом та печаттю, він та очолюваний ним Київський патріархат кардинально змінили свою позицію щодо ЛГБТ+ людей та більше не вважають нас “гріховними”».

Реакція УПЦ КП:

У відповідь на цю заяву, УПЦ КП опублікувала повідомлення, у якому зазначається, що інформація, розміщена Пилипенком, є неправдивою. Церква наголосила, що її ставлення до ЛГБТ+ залишається незмінним та негативним.

«Військовослужбовець Віктор Пилипенко отримав подяку від Церкви, виключно як захисник України, а не як активіст ЛГБТ, за поданням його колег-військовослужбовців з бойового підрозділу героїчної 72-ї бригади імені Чорних Запорожців. Патріарх Філарет не вручав особисто Пилипенкові медаль та не знав про його гріховні схильності».

Вдячність за заслуги перед країною:

Незважаючи на скасування нагороди, УПЦ КП висловила вдячність Віктору Пилипенку за його службу та захист України, але водночас підкреслила свою незгоду з його особистими переконаннями та активністю.

«Повідомляємо, що зважаючи на відкриту пропаганду гріховної ідеології та заперечення існування Бога, вважати церковну нагороду Віктору Пилипенку від 08.02.2024 р. указ № 27468 – анульованою».

Відповідь Віктора Пилипенка:

Після оголошення про ануляцію нагороди, Пилипенко знову звернувся до громадськості через Facebook, заявивши, що він цінує лише визнання від українського народу.

“Друзі, я визнаю лише нагороди від народу України, якому давав Присягу. Я навіть написав слова вдячності Філарету, наївно уявляючи собі, що він свідомо мене нагородив і показав своїм колегам християнський, безперечно благородний жест-дороговказ до примирення та взаємної поваги до геїв, атеїстів, людей інших вірувань. Але все виявилося більш прозаїчним”.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Один комментарий

  1. Большинство церковных деятелей - тоже геи, только скрытые. Чем они, по вашему, занимаются в семинариях?!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button