Спорт

Єдиний українець: Олексія Середу з Миколаєва номіновано на європейську нагороду «Спортсмен року 2023»

Голосування триватиме до 3 березня

Цей материал також доступний

Український спортсмен Олексій Середа (зростав і тренувався в СКПБ “Водолій” в Корабельному районі Миколаєва, потім переїхав до Києва) отримав номінацію на престижну нагороду “Спортсмен року 2023”. Він єдиний представник України серед усіх п’яти категорій цього заходу, про це повідомляють 25 лютого 2024 року на Facebook-сторінці Федерації України зі стрибків у воду.

У 2023 році Олексій виборов срібло на чемпіонаті світу у синхронних стрибках з вишки та двічі став чемпіоном Європи у цій дисципліні, а також у командних змаганнях.

Голосування за кращого спортсмена року проводиться за допомогою відкритого голосування вболівальників та вибору членів European Aquatics і Технічного комітету.

Щоб проголосувати за українця, потрібно:
🔹зайти на сайт за посиланням https://www.len.eu/awards-2023/
🔹обрати вид спорту «DIVING»
🔹після переліку всіх номінантів натиснути на «Vote for men» і натиснути на фото Олексія Середи (Oleksiy Sereda)

Голосування триватиме до 3 березня о 23:59 за центральноєвропейським часом, а переможці будуть оголошені наприкінці березня – початку квітня.

Не пропустіть можливість підтримати українського спортсмена за його вражаючі досягнення!

Нагадаємо: як розповідала для “Корабелов.Інфо” тренер юного спортсмена та його рідної сестри Тетяна Погрібна, Олексій Середа займається у неї ще з дитсадкового віку (починалося все в СКПБ “Водолій”). Перший клас він закінчив у Миколаївській школі №38, другий та третій – навчався у школі №54 в Корабельному районі, а вже у четвертому класі і Олексій, та його сестра разом із Тетяною В’ячеславівною поїхали до Києва, де вже кілька років живуть, навчаються у школі та тренуються, представляючи тепер на всіх змаганнях Луганську школу вищої спортивної майстерності.

“Середа – феномен, такі народжуються раз на століття”, – зазначив Ілля Кваша

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button