Спорт

Олексій Середа з Миколаєва здобув ще одну “бронзу” в стрибках у воду на чемпіонаті світу

Українець набрав загалом 441.70 бала за свої стрибки

Цей материал також доступний

У катарській Досі триває чемпіонат світу з водних видів спорту. У суботу, 10 лютого 2024 року, відбувся чоловічий фінал зі стрибків у воду з 10-метрової вишки, у якому “бронзу” завоював миколаївець Олексій Середа, – повідомляє Суспільне Спорт.

На ЧС-2024 Середа вже приніс Україні бронзову медаль: разом з Кірілом Болюхом посів третє місце у синхронних стрибках з 10-метрової вишки. Середа і Болюх також здобули олімпійську ліцензію у цій дисципліні.

До фіналу стрибків з 10-метрової вишки Середа вийшов з п’ятим результатом у півфіналі. Українець набрав загалом 441.70 бала за свої стрибки. Після половини стрибків Середа йшов на другому місці. Найкращу спробу українець виконав у другому раунді — 94.35 бала.

Четвертий стрибок став найгіршим для Середи у фіналі — за нього він отримав лише 81.00 бала. Олексій опустився на третє місце, фактично втративши шанси на “золото”: відставання від китайця Хао Яна збільшилось до 25.30 бала.

За п’ятий стрибок Середа заробив 86.40 очка, зберігши третю позицію та випереджаючи мексиканця Рандала Вальдеса, що йшов четвертим, майже на 15 балів.

У заключному раунді Середа виконав свій найкращий стрибок у фіналі — 97.20 бала. Після останніх спроб китайських спортсменів Олексій залишився на третьому місці та завоював “бронзу”.

ЧС-2024. Стрибки у воду, 10-метрова вишка (чоловіки):

  • Хао Ян (Китай) — 564.05 бала
  • Юань Цао (Китай) — 553.20
  • Олексій Середа (Україна) — 528.65

Нагадаємо: як розповідала для ” Корабелов.Інфо ” тренер юного спортсмена та його рідної сестри Тетяна Погрібна, Олексій Середа займається у неї ще з дитсадкового віку (починалося все в СКПБ “Водолій”). Перший клас він закінчив у Миколаївській школі №38, другий та третій – навчався у школі №54 у Корабельному районі, а вже у четвертому класі і Олексій, та його сестра разом із Тетяною В’ячеславівною поїхали до Києва, де вже кілька років живуть, навчаються у школі та тренуються, представляючи тепер на всіх змаганнях Луганську школу вищої спортивної майстерності.

Раніше ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button