СуспільствоТема дня

"Фішемебельний готель", - чиновник міськради про стан бомбосховища в Корабельному

ВІДЕО

Цей материал також доступний

Кореспонденти інтернет-видання Кorabelov.info перевірили стан і доступність бомбосховища, розташованого в колишньому ДК Металургів у Корабельному районі міста Миколаєва і відміченого для населення в застосунку “Дія”.

Нагадаємо, ми писали:
“Незламність”: тепер в “Дії” – мапа захисних укриттів і можливість повідомити, якщо вони зачинені

Коли ми прийшли туди 13 лютого 2024 року, сховище було відчинене, але на вулиці не було ні одного вказівника, який би сповіщав людей, що тут є укриття. В його приміщенні є спальні місця, туалет та умивальник. Ми побачили обдерті стіни, скрізь бруд та сміття. Запаси води були майже відсутні.

Охоронець запевнив, що його задача – тільки відчиняти приміщення під час тривоги. А всі інші проблеми – то до керівництва. Каже, що люди сюди спускаються “на ніч часто, ночують іноді”.

Менеджерка бізнес-центру “Металург Півдня” повідомила нам:

Укриття ми передали місту. Є людина, яка в них за це відповідає… Місто завезло і розкладушки, і періодично приїжджають, дивляться.

– Як часто проводяться прибирання та хто за це відповідальний?, – питаємо ми.

– Також місто відповідальне за це… Наші люди, коли ми бачимо, що там дуже грязно, ми прибираємо, коли люди там знаходяться. Зараз там людей немає, і не приходять люди.

Тут виникає певний дисонанс: адже декілька хвилин тому охоронець сказав, що люди часто на ніч спускаються до сховища…

Одним з головних питань є запас питної води в бомбосховищі. Менеджерка БЦ каже, що приміщення укриття розраховане на 400 людей. При цьому в застосунку “Дія” зазначено, що саме це сховище розраховане на 600 осіб. Всередині ми знайшли запас лише в 15 літрів води. Сумнівно, що його вистачить у разі екстреної ситуації.

Від юриста закладу ми отримали контакти відповідальної за бомбосховище людини. Тож, телефонуємо до керівника комунального підприємства Миколаївської міської ради «Захист» (зареєстрованого в 2005 році, зі статутним капіталом 2 мільйони 200 тисяч грн).

Олексій Олійников, вислухавши про недоліки щодо вищевказаного укриття, обіцяв все виправити в найближчі дні після нашого звернення та зазначив, що в порівнянні з іншими сховищами саме це може здатися, на його думку, “фішемебельним отелем”.

Якщо вимовляти слова правильно, то “фешенебельний” – це такий, що відповідає вимогам найкращого смаку й моди; вишуканий, елегантний, красивий… Чесно кажучи, тут важко таке розгледіти. Але ж головне – безпека людей. Тут, принаймні, можна надійно укритися від ворожих обстрілів. На жаль, це єдине справжнє бомбосховище, побудоване багато років тому за всіма відповідними стандартами, що мають зараз мешканці району.

“…Сміття приберемо. Ви ще проїдьте бомбосховищами, вам здасться, що це взагалі “фішемебельний” готель, порівняно з іншими бомбосховищами… Під моїм керівництвом їх 84. В Корабельному районі – одне бомбосховище, більше нема… У нас закуплені ємності для води, ми їх поставимо туди”, – сказав керівник комунального підприємства.

На прохання конкретизувати, коли саме можна чекати на виправлення, Олексій Олександрович промовив:

«Я вам теж скажу, що у мене їх 84 або 86. І в багатьох (я тільки з 19 червня 2023 року став директором) прориваються труби і топиться. Розумієте? Я розумію, що Ви журналіст, вам кіно треба зняти погане, що ми всі вори та гади. Так ось, я вам поясню: найближчим часом, я думаю, що у понеділок – у вівторок (19 – 20 лютого, – прим. ред.) ми це все виправимо… Я про все знаю, але на все не вистачає рук і людей в тому числі. Є такі моменти, що взагалі не можуть люди потрапити до деяких сховищ, і насамперед потрібно, щоб вони туди потрапили… У нас усе йде за графіком та за планом».

Після 20 лютого, на коли чиновник обіцяв виправлення недоліків у бомбосховищі Корабельного району, вже минуло кілька днів – так би мовити, з запасом. Тож, тепер місцеві мешканці можуть самі перевірити стан вищезазначеної захисної споруди.

Нагадаємо, в 2022 році ми писали про сховище в колишньому ДК Металургів:

Ще раніше повідомлялося:

Читайте також новини 2024 року:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button