СуспільствоТема дня

В Корабельному районі скаржаться на працівників банків, що під час тривоги виганяють людей на вулицю

"В банку було би безпечніше", - зазначають містяни

Цей материал також доступний

Миколаївці обурені тим, що громадян під час повітряної тривоги виганяють з приміщень банківських установ. Про це написав у Facebook-групі “Корабелов.инфо” Новини Миколаєва” місцевий мешканець Дмитро:

“У мене батько пенсіонер, 70 років, пішов до банкомату зняти пенсію. Банкомат не працює. Банк “Пумб“, який у “кривому” будинку (пр. Корабелів, 12, – прим. ред.). Зайшов у банк, щоб зняти там. Почалася тривога, всіх людей виставили надвір. Довелося йому чекати. І питання. Вони мають право виставляти людей надвір під час тривоги, чи ні?”

Висловили свої думки та поділились подібним досвідом й інші учасники групи. “Так, мають повне право. Згідно з правилами, у разі тривоги усі повинні пройти в бомбосховище”, – пише Роман П. “В яке? Там поряд нічого немає”, – зазначає Дмитро.

“Якщо поряд немає бомбосховища – це не проблема банку. У мене так було в “Аваль” та “Приваті”. Якось у “Приваті” люди годину стояли на морозі, чекали відбою”, – розповів про свій досвід Роман П.

“А працівники банку зачиняють двері та радіють додатковій перерві на годину або більше. А люди стоять на вулиці. А чому з приймального покою лікарні не виганяють, а пропонують пройти до укриття лікарні? Чому там відповідають за ваше життя, а в банку – ні? При цьому, зауважте, дуже люблять очорняти медиків, ніхто ніколи не скаржився на працівників банку!”, – Тетяна К.

“І чому раніше не виганяли?”, – питає Дмитро.

“Як це не виганяли? Виганяли, ще як… Раніше навіть з супермаркету виганяли… Зараз вже такого немає”, – Вікторія К.

“Ні, не виганяли. Тоді їх зібрали в закуток просто у банку”, – повідомляє про минулий випадок Дмитро.

“Згадайте АТБ і початок війни, коли в Соляних людей поклало касетними боєприпасами біля входу, бо їх попросили вийти! Я як ФОП мене попереджали, якщо люди будуть під час тривоги всередині – будуть вживати заходів, хоча у нас у магазині обладнали підсобне приміщення з товстими стінами, щоб люди могли заховатись, і не раз допомагало, враховуючи, що магазин не раз був обстрілений кассетами (розташований магазин у районі Площі)! Так що висновок один – все на людській совісті”, – Андрій С.

“Це так по всій Україні, тривога – всіх виганяють, а то вже самі шукайте ті бомбосховища і рятуйтесь”, – Олена Б.

“Виганяли. Люди стояли на вулиці, робота не вовк – у ліс не втече, їм так зручно, мабуть, мають додаткову перерву. Я так двічі чекала по годині і більше. Такі накази віддають вороги людей. Хіба про людей такі думають?”, – Тетяна К.

“Погано, що у нас не карають за ненадання допомоги тим, хто опинився в ситуації, небезпечній для життя. Мені здається, так культивується черствивість і нелюдяність”, – Лариса О.

“Працівники банків та й інших установ відповідають тільки за своє життя, а питання щодо укриттів – до місцевої влади”, – Валентина П.

“Якщо людина перебуває в середині установи, вона разом із співробітниками йде в бомбосховище. Принаймні в одному з банків відвідувачам запропонували пройти в бомбосховища, хто не захотів, просто пішли”, – Тамара Л. К.

“Такі правила не тільки в Миколаєві. Так по всій країні. Коли тривога – в укриття! А те, що укриття нема, то питання не до працівників банку, а до влади міста! Висновок – дії працівників банку правомірні!”, – Вікторія С.

“Попадала постійно під сирени – виганяли, такий створили закон, а раптом ми вкрадемо гроші. А укриття знаходиться в школі, а ось цікаво, чи відкрито???? І пенсіонер чи добіжить???? Кому ми потрібні”, – Валентина Б.

“Була в міськраді на Соборній, працівники під час тривоги закрилися, напевно, пішли в бомбосховища, а людей вигнали на вулицю”, – Ксюша.

“Так, мають право. І це залежить по бажанню кожного відділу. Рік потому я повернулася додому у Миколаїв, то при повітряній зачинялися усі магазині та банки. А зараз – за бажанням”, – Ірина Ш.

“Фінансова установа під час тривоги зачиняється. А клієнти повинні йти в укриття, а не стояти під банком. В більшості таких установ немає бомбосховища, тому і такі умови, що людей просять покинути приміщення і подбати про свою безпеку, а не наражати керівника відділення на відповідальність за ваше життя, якщо не дай бог щось прилетить”, – Олена Ч.

“Укриттів нема, а в банку було б безпечніше… З досвіду”, – Алла Т. Т.

“Діло в тому, що поліція попередила: якщо буде ограбування під час тривоги, вони не будуть реагувати на заяву”, – Марія К.

“У Корабельному районі немає бомбосховища, від слова “зовсім”, – Людмила Б.

“І так по всьому місті майже. А їм байдуже”, – зазначила Марія К.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

Читайте новини першими

Связанные статьи

2 комментариев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button