СуспільствоТема дня

На весь Корабельний район - всього чотири цілодобових укриття для всіх, - "Дія"

Така собі "Незламність"...

Цей материал також доступний

За даними застосунку «Дія», в Корабельному районі міста Миколаєва розташовано всього 10 захисних укриттів. Передбачається – це саме ті укриття, за які місцева влада відрапортувала “вище”, що вони готові приймати мешканців у разі небезпеки (зокрема, під час оголошеної повітряної тривоги).

Нагадаємо, ми писали:
“Незламність”: тепер в “Дії” – мапа захисних укриттів і можливість повідомити, якщо вони зачинені

Зазначимо, що раніше в Миколаєві існувала мапа укриттів, до якої входили, крім іншого, майже всі підвальні приміщення багатоповерхівок, зовсім не призначені для рятування від обстрілів, бо не відповідали технічним і санітарним вимогам для цього. Але після масштабних перевірок ситуація змінилася: замість ремонту і облаштування, підвали в Миколаєві просто прибрали з мапи укриттів.

Тепер же, лише чотири з 10-ти укриттів у Корабельному районі, як зазначено в розділі “Незламність” у застосунку “Дія”,  відчинені цілодобово для всіх мешканців. Це укриття:

– в навчальному закладі в мкрн Широка Балка – на 300 осіб,
– в будівлі адміністрації Корабельного району – на 1000 осіб,
– в лікарні (колишній ЦРЛ) – на 150 осіб,
– бомбосховище колишнього БК Металургів – на 600 осіб.

Тобто менше 2 тисяч мешканців району (до повномасштабної війни їх налічувалося близько 80 тисяч) зможуть безперешкодно потрапити до захисних укриттів, відведених для них? Така собі “Незламність”…

Тим паче, що ПО КОЖНОМУ з укриттів району зазначено:

“Відсутній доступ для маломобільних верств населення”.

Читайте також:
Мешканці Миколаївщині у “Дії” можуть дізнатися про роботу пунктів незламності

Укриття в чотирьох навчальних закладах (на 180, 200, 300 і 300 осіб відповідно), а також на одному з підприємств (на 150 осіб), відмічених на мапі в “Дії”, позначені як Відчинено для працівників.

Ще одне укриття (на 150 осіб), згідно даних “Дії”, розташоване на вулиці Айвазовського, біля промзони, але для нього “часи роботи не вказано”.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Деніс Шмигаль нещодавно відзначав, що насамперед надійні укриття повинні бути в усіх школах і дитсадках, Уряд уже виділив на це кілька мільярдів гривень.

При цьому влада Миколаєва неодноразово заявляла, що захисні споруди у закладах освіти будуть доступні цілодобово для усіх мешканців міста.

Пізніше в офіційному повідомленні прес-служби Освітнього омбудсмена зазначили, що в укриття шкіл та садків під час навчального процесу пускатимуть лише дітей, вчителів та вихователів.

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button