ПригодиСуспільствоТема дня

Майже 5 млн поцуплено з бюджету Миколаєва на плитку біля трамвайних колій

Підозрюваним обрано запобіжні заходи - тримання під вартою з правом внесення застави

Цей материал також доступний

Миколаїв знову став епіцентром гучної судової історії, яка кидає тінь на процеси міського благоустрою. Події розгортаються навколо великомасштабного розкрадання бюджетних коштів під час укладання сірої плитки вздовж трамвайних колій на вул. Потьомкінській (від вул. Садової до вул. 3-ї Слобідської).

Нагадаємо, ми писали:
Заволоділи майже 4,5 млн грн бюджетних коштів на бетонній плитці: підозрюються група осіб одного з товариств Миколаєва

За даними Жовтневого районного суду м. Миколаєва, визначені запобіжні заходи для двох ключових фігур справи – директора та інженерки з проєктно-кошторисної роботи компанії ТОВ «Ді Кор-Буд». Звинувачення базуються на ретельно організованій схемі розкрадання, розпочатій 16 вересня 2022 року, коли між КП «Миколаївелектротранс» та згаданою компанією було укладено договір на суму 16 мільйонів 750 тисяч 386 гривень.

Незважаючи на обов’язкові процедури публічних закупівель, тендер було проведено з порушенням, не дотримуючись закону «Про публічні закупівлі». Слідство виявило завищення вартості матеріалів, транспортних послуг та робіт, що документально підтверджено. Використання неякісної продукції мало на меті здешевлення собівартості робіт, через що державний бюджет зазнав збитків на суму 4 мільйони 498 тисяч 624 гривень.

Попри заперечення причетності до розкрадань з боку підозрюваних, судове засідання 14 лютого 2024 року підтвердило серйозність звинувачень. Суд врахував потенційний вплив власника компанії на свідків.

В результаті, директору ТОВ «Ді Кор-Буд» обрано запобіжний захід (на час досудового слідства) у вигляді тримання під вартою на 60 днів з можливістю внесення застави у розмірі 1 мільйона 964 тисячі 950 гривень. Інженерці з проектно-кошторисної роботи визначено аналогічний запобіжний захід з правом застави в 453 тисячі 450 гривень.

Нагадаємо, ми писали:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button