СтаттіСуспільствоТема дня

"Все чьотко"? Мешканці Корабельного - про владу і проблеми району (опитування)

Хтось бачить розвал і анархію, а хтось взагалі не має, на що поскаржитися. ВІДЕО

Цей материал також доступний

Що турбує мешканців Корабельного району Миколаєва та як люди оцінюють роботу районної адміністрації? Відповіді на ці питання шукала кореспондентка Кorabelov.info. Хочеться зазначити, що думки людей з цього приводу – надзвичайно різні.

Жінка, яка працює вчителем, зауважила, що для неї дуже важливо, щоб скрізь був порядок, чистота, рівні дороги. “Щоб я могла з візочком іти спокійно. Хочу, щоб були дерева, все зелене, красиве. У нас – розвал, анархія… Все розвалено, все завалено сміттям… Чи бачу я роботу районної адміністрації? Я не знаю, чи бачу я її роботу, бо я без поняття, за що саме вони відповідають…”.

“Комунальники прибирають, якщо там щось сталось – приїздять, хоча б за це дякую, що не через 3 дні, а у той же день приїздять”, – додала вона.

Погані дороги є проблемою для багатьох опитаних. Особливо у віддалених куточках району. Але при цьому багато хто  заявляє, що ремонт доріг зараз не на часі, адже у війну й інших проблем достатньо.

Читайте також:
“Влада грається в небезпечну гру”: в Корабельному третій раз перекладають тротуарну плитку

Люди традиційно скаржаться на недостатню кількість робочих місць, засилля на вулицях небезпечних зграй бродячих собак, на відсутність питної води в кранах (це стосується всього Миколаєва), на проблеми з транспортом (тут вже Корабельний район – серед самих обурених).

“Застрелитися на зупинці?” або “Як завжди, тільки обіцянки”: ввечері транспорт зникає з Корабельного району

Та виявляється, є в нас і такі, хто скаржитися не звик і не збирається. Так, чоловік дуже похилого віку, набираючи на вулиці очищену воду, щоб тягнути її додому, заявив: «У меня проблем нет». Щоправда, зауважив про недоречність дуже вузеньких тротуарчиків з плитки вздовж проспекту, вважаючи їх велосипедними доріжками. “Они не годятся, а деньги ушли”, – каже дідусь.

Не знайшов, на що поскаржитися, і один з чоловіків середнього віку:

– Які проблеми Вас турбують у Корабельному районі?, – запитала його кореспондентка.

– Не знаю. Мабуть, ніякі. Все чьотко, все нормально, – відповів, здавалося би, позитивно налаштований перехожий.

Але щодо влади він не був таким поблажливим. На питання, “Як ставитеся до районної адміністрації?”, зазначив:

– О, погано. Нічого не роблять…

– Звертались колись до них?

– Та ні. Що до них звертатися? Нема сенсу.

Раніше повідомлялося:
“Мы – только статисты”, – Цуканов о катастрофической ситуации с транспортом в Корабельном районе

Мати двох дітей каже, її основна проблема – непрацюючі навчальні заклади, адже жінка не має з ким залишити своїх маленьких шкільнят, щоб мати змогу працювати. Розповідає, що свого часу часто спілкувалась з адміністрацією району як представниця переселенців з Чорнобиля.

– Яка зараз робота адміністрації? Зараз війна, зараз багато чогось не зробиш… Багато чого не вистачає: дороги, навчальні заклади, те ж дозвілля для дітей. В Корабельному районі це все було на самопливі, тобто я не бачила, щоб допомагала коли-небудь саме адміністрація закладам позашкільним.

– А коли зверталися зі своїми проблемами до райадміністрації – вони Вам допомогли?

– Ні… Я людина, яка має двох живих здорових дітей. Я не маю таких пільг (крім пільги, що я сама евакуйована з Чорнобиля). Я не маю взагалі ніякої допомоги від адміністрації. Тому що: живі, здорові – все, витягуйте, як хочете, самі. Тому, вибачте, трошки так ображена на них.

Більш детально відгуки опитаних нами людей – у відеоматеріалі:

Кorabelov.info дякує за відвертість місцевим мешканцям та чекає ваших думок у коментарях!

Аліна Ковальчук

Читайте також:

Читайте новини першими

Связанные статьи

Back to top button